Paketa je već na spisku za kontinentalni šampionat?

Dušan Ninković
Foto: Twitter/LucasPaqueta97

Evropa ga je upoznala tek kada je došao u Milan, ali je zapravo u Brazilu poznat dosta duže. Bio je sjajan u dresu Flamenga, dobijao je već pozive za nacionalni tim. Čini se da ga selektor Brazila obožava.

Ovakav zaključak može se izvesti iz izjave jednog od pomoćnika selektora. Kleber Ksavijer istakao je da stručni štab brazilskog nacionalnog tima ima ozbiljne planove sa igračem Milana.

Lukas Paketa je debitovao za nacionalni tim na poslednjim prijateljskim susretima. Igrao je u pobedama nad El Salvadorom i SAD i ukupno proveo na terenu oko 55 minuta.

Ali, od tada su se stvari promenile. Paketa je iz Flamenga došao u Evropu, Serija A je kvalitetnija od rpvenstva u Brazilu, a on igra dobro. Kao neko ko je plaćen 35 miliona, imao je teret na leđima. Za sada se sjajno bori sa pritiskom.

Volimo kako Paketa igra u Milanu i volimo njegovu poziciju. Igra blizu napadača, sviđa nam se to. Ukoliko ne bude nikakvih nepredviđenih okolnosti, on će biti sa nama na Kopa Amerika.

Kontinentalni šampionat Južne Amerike, uz Japan i Katar koji će biti gosti, igra se ovog leta u Brazilu. Takmičenje počinje 14. juna i trajaće do 7. jula, a 12 timova će se boriti za titulu. Brazil je u grupi sa Bolivijom, Venecuelom i Peruom.

 

Foto: Twitter/LucasPaqueta97

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još