Pep majstor za finala, a ne zna se da li je bolji u ligama ili kupovima!

Milovan Longinov
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Katalonac je opet ušao u istoriji, pošto je sa Mančester Sitijem opet osvojio Liga kup.

Siti je slavio posle penala, u finišu koji je obeležio neverovatan potez golmana Čelsija Kepe.

Katalonac je prvi trener u istoriji Mančester Sitija koji je odbranio jedan trofej, pošto je prošle godine pobedio Arsenal u finalu Liga kupa rezultatom 3:0.

Pep je tako nastavio svoju dominaciju u kup takmičenjima, i dokazao da u njihovim finalima jednostavno ne ume da izgubi.

Samo je jednom, u finalu Kupa kralja, aprila 2011. godine, Murinjov Real Madrid pobedio njegovu Barselonu golom Kristijana Ronalda u produžetku.

Sva ostala kup finala je pobedio, sa Barsom je osvojio dva Kupa kralja, dve Lige šampiona, dva SP za klubove, pobedivši u svakom finalu. Sa Bajernom dva Kupa Nemačke i SP za klubove i sada još dva Liga kupa sa Sitijem! U prevodu, Pep je slavio u 11 od 12 finala u kup takmičenjima!

Prvenstva – 2/7!

Od kako je preuzeo Barselonu, leta 2008. godine, samo u dva navrata Pep nije osvojio prvenstvo u kom se takmičio. Nakon tri vezane titule sa Barsom, Real je prekinuo tu dominaciju 2012. godine. Potom je vezao tri titule u Bundesligi sa Bajernom i preselio se u Premijer ligu. U prvoj sezoni, titulu mu je uzeo Antonio Konte sa Čelsijem, dok je u drugoj preuzeo tron Katalonac.

Uz sve to, Pep je stigao do svog 25. trofeja u trenerskoj karijeri, za samo 10 godina, u prevodu osvaja 2,5 po sezoni.

Da li će i do kraja ove nastaviti svoju dominaciju ili će sada Jirgen Klop ili neko treći biti ispred?

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još