Siti penalima do prvog trofeja, svađa Kepe i Sarija u 120. minutu obišla svet!

Milovan Longinov
Foto: Clive Rose/Getty Images

Mančester Siti je osvojio Liga kup posle neverovatne utakmice i 120 minuta rovovske borbe protiv Čelsija. Na kraju posle jedanaesteraca rezultat je bio – 4:3!

Nismo videli mnogo prilika, ali jesmo jednu neverovatnu situaciju u poslednjim trenucima utakmice kada je Kepa odbio da izađe iz igre, jer je želeo da brani on penale. Vili Kabaljero je čekao kraj aut linije, spreman za izmenu, Sari je vikao na Kepu, ali Španac nije odustao. U penal seriji, Kepa je odbranio udarac Sanea, za dlaku i Aguera, ali su na drugoj strani promašili Žoržinjo i David Luiz.

 

I Pep Gvardiola i Mauricio Sari izveli su danas veoma jake sastave. Gvardiola je odlučio da u borbi za prvi trofej ove godine na teren izvede najjači sastav. Opet je Liroj Sane ostao na klupi, dok su u napadu bili Bernardo Silva, Sterling i Serhio Aguero.

Italijan je odlučio da meč počne bez klasičnog napadača, Azar je bio "lažna devetka", a Pedro i Vilijan su dejstvovali po bokovima.

Očekivalo se mnogo više pravih prilika, ali danas se osetila velika opreznost na obe strane, jer je meč ipak bio za prvi trofej u godini.

Prvo poluvreme je doslovce prošlo bez ozbiljnih pokušaja, a prave šanse videli smo tek u drugom delu igre.

U 57. minutu, Siti je postigao pogodak, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije Kuna Aguera.

Čelsi je najozbiljnije pripretio u 66. minutu, kada je Azar vratio povratnu za Kantea, a Francuz sa nekoliko metara šutirao preko gola.

Do kraja utakmice, nije bilo većih prilika, pa se otišlo u produžetke.

Pep Gvardiola je uveo još Sanea i Gundogana, umesto Davida Silve i De Brujnea, a kada je u produžetku dobio pravo na još jednu, Danilo je zamenio povređenog Fernandinja. Na drugoj strani, Čelsi je promenio napadačku liniju, Iguain, Loftus Čik i Hadson-Odoi zamenili su Pedra, Barklija i Vilijana, no to nije mnogo promenilo odnos snaga.

Najbolju šansu na utakmici videli smo u 110. minutu, kada je Sterling prošao po desnoj strani i stigao skoro do gola, vratio povratnu za Aguera, ali je ovaj napucao Aspilikuetu. U nastavku akcije, Danilo je šutirao, ali je i njegov pokuša izblokiran, pa je prilika otišla u nepovrat.

Nastavio je Siti da pritiska, u 117. minutu je ponovo sevnula kontra, Sane je proigrao Aguera, Argentinac je imao otvoreni šut sa 20 metara, ali je Kepa bio na mestu.

U nadoknadi vremena, usledio je neverovatan trenutak. Mauricio Sari je želeo da zameni Kepu, koji se požalio na lakšu povredu, ali je pokazao da je spreman i da ne želi napolje, iako je Vili Kabaljero bio spreman kraj aut linije. Usledila je žustra svađa na daljinu, Sari je vikao na Kepu, ali Španac je želeo da ostane da brani penale, dok je Italijan ostao da divlja pored klupe.

Penal serija:

  1. Ederson čita očajan šut Žoržinja, Gundogan bez greške – 0:1
  2. Aspilikueta "ubija pauka" – neodbranjivo, Aguero uz mnogo sreće pogađa kroz Kepine ruke – 1:2
  3. Emerson snažno šutira kroz Edersona, Kepa čita Sanea – 2:2 (Sari se raduje!)
  4. David Luiz pogađa stativu, Bernardo po sredini – 2:3
  5. Azar predivnom "panenjkom", Sterling zakucava u rašlje – 3:4 i Siti je šampion!

Foto: Clive Rose/Getty Images

 

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još