Slavija u 120' izbacila Sevilju u meču godine, "Benfikovićima" triler sa zagrebačkim Dinamom! - Admiral Bet SPORT

Slavija u 120′ izbacila Sevilju u meču godine, "Benfikovićima" triler sa zagrebačkim Dinamom!

Nemanja Đorđević
Foto: Twitter@slaviaofficial

Poslednja dva učesnika četvrtine finala Lige Evrope saznali smo tek posle produžetaka u Pragu i Lisabonu.

Ipak, vredelo je čekati pošto smo u prestonici Češke gledali možda i meč godine, a domaća Slavija napravila je jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji eliminisavši Sevilju posle produžetaka – 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)!

Apsolutni tragičar Andalužana, posle remija na "Ramon Sančez Pishuanu" (2:2), bio je Simon Kjer koji nije uspeo da izbije loptu u 120. minutu, već je nespretnom reakcijom sproveo u sopstvenu mrežu.

Slavija je idealno otvorila susret povevši u 15. minut preko Mišela Ngadeu-Ngadjuija, ali je Visam ben Jader izjednačio iz penala neposredno pred odlazak na odmor.

Međutim, Tomaš Souček vraća prednost na stranu domaćina, sa iste razdaljine, posle samo dva minuta igre u nastavku, ali je onda Munir El Hadadi istakao kandidaturu za nagradu "Ferenc Puškaš" – spektakularnim voljej udarcem sa trideset metara.

Ali to je bio samo početak uzbuđenja jer Franko Vaskes u 98. minutu donosi totalni preokret, Mik van Buren već u 102. vraća nadu Slaviji da može do podviga, što se na kraju i dogodilo.

S druge strane, nešto manje drame viđeno je na "Lužu" gde je Benfika na kraju ipak uspela da izbaci zagrebački Dinamo – 1:0 (0:0, 2:0).

"Orlovi" su tek u 71. minutu uspeli da anuliraju minus iz Zagreba, pa se otišlo u dodatnih trideset minuta igre, ali hrvatski predstavnik nije imao snage za novi veliki uspeh.

Slavlje domaćina najavio je Fero u 94. minutu, da bi, posle neshvatljivog poteza i dva žuta kartona u istom minutu zbog protesta za Petra Stojanovića, tačku stavio Aleks Grimaldo u 105. fenomenalnim volej udarcem sa velike udaljenosti.

Andrija Živković odigrao je prvo poluvreme za Benfiku, a Ljubomir Fejsa svih 120 minuta.

https://millenniumbet.rs/app/sport

Foto: Twitter@slaviaofficial

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još