Klađenje i literatura - prvi deo - Admiral Bet SPORT

Klađenje i literatura – prvi deo

Milovan Longinov

Predstojećeg vikenda očekuju nas nove kladioničarske poslastice, a među gomilu mečeva posebno se ističu dva derbija. Oba će biti odigrana u nedelju u italijanskom i francuskom šampionatu. U razmaku od samo pola sata počeće dva velika okršaja.

U nedelju od 20:30 igraju Milan i Inter u derbiju „della Madonnina“, dok će nepriksnoveni Pari Sen Žermen dočekati Olimpik iz Marseja od 21 čas.

Klađenje vam pruža mnogo nerviranja, ali i užitka. Koliko ono nekad može da bude kompleksna stvar, dovoljno govori da je ovom načinu dolaska do novca, a i zabave posvećena i ozbiljna literatura.

Klađenje i njegovo mesto u svetu književnosti

Mnogim kladioničarima širom sveta je glavna preokupacija „kako ući u sistem“. Zato se često oslanjaju na brojne savete i dojave u nadi da će doći do većeg dobitka. Veliko interesovanje je dovelo do toga da se u svetu klađenja pojavi i brojna literatura koja se bavi time.

Millennium savetnik će vam predstaviti pet najzastupljenijih knjiga u svetu koje se konkretno bave ovom tematikom:

1. „Neprijatelj broj jedan – tajne najopakijeg britanskog profesionalnog kladioničara“ od Patrika Vejča (na engleskom: Enemy number one – the secrets of the UK’s most feared professional punter)

Neprijatelj broj jedan je senzacionalna insajderska priča Patrika Vejča.Njegova knjiga se bavi time kako je autor ovog dela prevazišao nevolje na putu do svojih 10 miliona funti koje je uzeo od kladionica za osam godina klađenja.

2. „Matematika u igrama, sportu i kockanju“ od Ronalda Goulda (na engleskom: Mathematics in games, sports, and gambling )

Ova knjiga pokazuje kako se koriste diskretna verovatnoća, statistika i elementarna diskretna matematika u sportskim, igračkim i kockarskim situacijama. Ovo štivo navodi brojne primere, pitanja i probleme kako bi objasnilo primenu matematičke teorije na različite igre u stvarnom životu.

3. "Vaganje kvota" od King Jaoa (na engleskom: Weighing the odds)

https://millenniumbet.rs/app/sport

Suština ovog dela je davanje alata i saveta za uspeh u sportskom klađenju. „Vaganje kvota“ želi da pokaže kako da procenjujete, upoređujete i gledate na sportsko klađenje iz analitičke perspektive, a ne isključivo iz kladioničarske perspektive.

4. „Sportska arbitraža: investicija bez rizika“ od Džordža Lajnama (na engleskom: Sports arbitrage: riskless investment)

Knjiga koja nam pruža kroz teoriju i praksu primere investicije bez rizika. Ona nam na mnogim primerima pokazuje kako je moguće napraviti značajan priliv novca čak i ako je početni iznos mali od malog iznosa. Idealna knjiga za one koji ne žele previše da rizikuje. Bilo da se radi o početniku ili profesionalcu, ko želi da uđe u uzbudljivi svet sportskih investicija bez rizika, ova knjiga je prava stvar.

5. „Pobeđivanje rizika: napad na Las Vegas i Vol Strit“ od Elajhu Fuštela (na engleskom: Conquering risk: attacking Vegas and Wall Street)

Veći deo knjige se bavi sportskim klađenjem ali u popularnim američkim sportovima. Četiri detaljna dobitna modela su demonstrirana za: MLB (američku bejzbol ligu), NFL (američki fudbal), NCAA Football (koledž američki fudbal) i WNBA (ženska NBA liga).

Govori se o metodama za ‘hendikepiranje’ ovih sportova. Takođe postoje i objašnjenja raznih pristupa za iskorišćavanje nedostatka efikasnosti sportskog tržišta, odnosno pogrešnih pretpostavki kladionica. U knjizi se ističe da pristupi klađenja na berzi stavljaju pod pitanje opšte prihvaćeno znanje o sportskom klađenju.

Svi navedeni planetarno popularni naslovi se mogu naći na sajtu Amazon.com, a mogu se i naći u PDF formatu na internetu. Ko je istinski zaljubljenik u sportsko klađenje, gledaće da nabavi neko od ovih izdanja i da ih prouči koliko god može.

Jedno je sigurno – vama su na raspolaganju kladionice Millennium kako biste mogli da pokažete usvojeno znanje iznavedene kladioničarske literature!

Uživajte u klađenju i ovog vikenda.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još