Beograd jedini kandidat, najbolji svetski atletičari u Srbiji? - Admiral Bet SPORT

Beograd jedini kandidat, najbolji svetski atletičari u Srbiji?

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Srbija bi mogla da bude organizator Svetskog dvoranstvog prvenstva u atletici! Fantastična vest za domaći sport stiže iz Monte Karla, a prenosi je Sportski žurnal.

Juče je istekao rok za prijavu gradova koji žele domaćinstvo, a Beograd je jedini na tom spisku. Samo jedna kandidatura, ona koju je istakla srpska prestonica, mogla bi da nam donese pravi spektakl u Beogradsku arenu.

Svetsko dvoransko prvenstvo 2022. godine biće održane između 3. i 6. marta, a najveće šanse da dobije organizaciju ima Beograd. Ipak, treba biti obazriv jer je IAAF ranije umeo da napravi ustupke. Bilo je situacija kada su gradovi naknadno podnosi kandidature i onda čak i dobijali organizaciju.

Nadamo se da neočekivanih obrta neće biti i da će kandidatura koju je srpski savez podneo pre dve nedelje biti prihvaćena. U prethodnom periodu se Beograd profilisao kao grad atletike.

Tradicionalno se održava miting "Serbia Open", na kom učestvuju najbolji takmičari iz regiona. Pre dve godine su se u "Štark areni" nadmetali najbolji evropski atletičari i ocene sa tog takmičenja su bile sjajne. Sada bi lestvica mogla da se podigne za još jedan korak.

Srbija je na evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila samo jednu medalju, i to zlatnu, dok je ove godine u Edinburgu duplirala učinak. Pored Ivane Španović, koja je ponovo bila zlatna, medalju je osvojio i Strahinja Jovančević. Nadamo se da će najbolji srpski atletičari ponovo imati priliku da se takmiče u glavnom gradu, na najvećoj dvoranskoj smotri u atletskom svetu!

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još