Nevena Ignjatović osvojila srebro u Rusiji

Marko Đinđić
Foto: Instagram@Nevena Ignjatović

Srpska skijašica Nevena Ignjatović osvojila je srebrnu medalju u Južnom Sahalinsku, na Kupu Dalekog Istoka.

28-godišnja najbolja srpska skijašica svih vremena završila je drugoplasirana u trci u veleslalomu, gde je iza sebe ostavila osvajačicu bronzane medalje iz Japana Sakurako Mukogavi, dok je ispred nje bila Julija Pleškova, koja je imala prednost od 90 stotinki, čime je došla do zlata.

Nevena je nakon osvajanja Prvenstva Zlatibora i bodova u alpskoj kombinaciji u Svetskom kupu sada napravila i novi uspeh, a ovde je očekuje još pet trka.

Mogu da budem zadovoljna nastupom u superdžiju, mada je zaostatak prevelik. Na prvom prolazu sam imala 20 stotinki prednosti, na drugom 20 stotinki zaostatka, a onda sam napravila jednu grešku, napustila idealnu putanju i zakačila nešto dublji novi sneg, pa je zaostatak do cilja porastao. Ništa strašno, nadam se da ću u kombinaciji biti još bolja. Posle kombinacije nastupiću na dva veleslaloma i dva slaloma. Cilj su pobede, nadam se da vredim za toliko, iako je konkurencija jaka, sa nekoliko slovenačkih reprezentativki. Velika je vremenska razlika, čak 10 sati, pa se nadam da ću ostati u dobrom raspoloženju i da mi se neće prispavati na stazi, na minus 10, ili minus 15.

https://millenniumbet.rs/app/sport

Foto: Instagram@Nevena Ignjatović

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još