Neodgovorno analiziramo: Hajde da spustimo loptu i da vidimo na čemu smo

Marko Đinđić
Foto: Neodgovorno se kladimo/Facebook

Sinoć oko 20:00, sedim u Millennium kladionici dole na Belim vodama u Vodovodskoj, ispijam produženi sa mlekom, gledam Olgu Danilović i komentarišem sa lokalnim kladioničarima i poznavaocima svih stvari na svetu, od teorija zavere preko poljoprivrede i biznisa, do naravno sporta, a posebno fudbala i još posebnije reprezentacije i domaćih klubova.

Igramo protiv Nemaca, to je jasno i jasno je zašto kec varira od 1,35 do 1,45, jer to su Nemci na svom stadionu, mi igramo bez najboljih igrača, Kolarova najboljeg strelca među defanzivcima u Seriji A, Aleksandra Mitrovića najboljeg strelca Fulama, Nemanje Matića defanzivnog veznog ekipe koja igra četvrtfinale LŠ, Dušana Tadića jednog od najefikasnijih igrača Evrope itd. U prvoj postavi Bogosavac i Spajić, Rukavina kapiten, Darko Lazović na boku, sve to deluje na 1,45 kec, pa se svi masovno prave pametni i uplaćuju na Nemce 1&3+, 1-1, daju dva u prvom itd, ali niko ne razmišlja da je to prijateljska utakmica i da Nemci neće igrati u kompletnom sastavu takođe, neće se toliko trošiti, idu u Amsterdam Holandiji na noge, koja ih je razbila i izbacila iz grupe u Ligi nacija.

Odigrali smo 1:1, ali hajde da budemo realni i sagledamo kompletnu utakmicu.

Foto: StarSport

Nemci su odavno upoznali Tima Hauarda, sada su upoznali Marka

Marko Dmitrović odigrao je, tačnije branio je utakmicu života, jednu od utakmica života da budemo precizniji, pošto je i protiv Atletika, Reala i Barse imao svoje odlične partije, gde je najboljim igračima sveta skidao sve živo. Sinoć je imao šest, sedam sjajnih odbrana, frustirao je Liroja Sanea i ostale, i nije dozvolio nijedan pogodak iz izvesne šanse, ali je na kraju primio gol, pošto je bio markiran i Gorecka je šutnuo unutrašnjom perfektno, pa taj gol ne ide njemu na dušu.

Prvi deo realnosti – da na golu večeras nije bio Dmitrović, već na primer Rajković ili Stojković, uz dužno poštovanje Predragu i Vladimiru, Nemci bi nas "izbušili" i mreža bi se tresla bar tri četiri puta. Dmitrović je naš kec za narednih deset godina, kako sada deluje, ali teško da će svaki put moći da ponovi ovakvu partiju i da će uvek biti hobotnica i na to se ne treba isključivo oslanjati. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali je možda svoju super-partiju ispucao na prijateljsku utakmicu, a možda je sa druge strane i podigao sebi samopouzdanje, pronašao formu i biće na ovom nivou skoro pa uvek, što bi bilo fenomenalno za našu nacionalnu selekciju.

Uopšte nije potrebno da golman ima šest, sedam odbrana tokom meča, a što uopšte dolazi u tu situaciju, neko drugi je kriv. To je naša druga stavka:

https://millenniumbet.rs/app/sport

Štoper i desni bek

Sinoć smo na delu videli Miroslava Bogosavca, levog beka Čukaričkog, i nije loše odigrao. Naravno, ta pozicija je rezervisana za kapitena srpske reprezentacije Aleksandra Kolarova, koji će igrati protiv Portugala, dok su ispred Bogosavca opcije Milan Rodić i Filip Mladenović, koji je naknadno pozvan u reprezentaciju, i Miroslav će se vratiti u mladu reprezentaciju i moraće da sačeka na novu priliku u seniorskoj reprezentaciji.

Što se desnog beka tiče, Rukavina kapiten je odigrao iskusno, bez greške, odradio je posao, ali je ponovo bio bled i nije odigrao ništa posebno, a osim selektora Krstajića, po internetu vidimo da se niko nije usaglasio sa selektorom oko Rukavine, koji bi stvarno mogao da se povuče i ustupi poziciju nekom drugom. Ali sada je problem, ko je taj drugi? Milan Gajić iz Zvezde nije baš nivo za reprezentativnog desnog beka, koliko god da je bio dobar u mlađim kategorijama, dok za Nemanju Miletića iz Partizana imam slično mišljenje. Videćemo šta će predsednik Radnika iz Bijeljine odlučiti.

Nikola Milenković je svakako glavni i broj jedan štoper u našoj reprezentaciji i tu nema nikakve rasprave. Bleki kida i razbija i u nacionalnom dresu i u Fiorentini, a zanimljivo je da u ljubičastom dresu igra desnog beka, ali ovde ne može, pošto onda ne bi imali sigurnog štopera, već bi moralo da se improvizuje.

Spajić nije loš, Veljković nije loš, Jagoš Vuković više nije ni u opticaju i stvarno ne znam ko bi mogao da zaigra uz Blekija, ali verovatno će to biti Miloš Veljković, koji je još slab i osim dobre kontrole lopte nema taj osećaj u defanzivi. Matija Nastasić i Neven Subotić ne žele da se vrate u reprezentaciju, Vujadin Savić nikad neće dobiti priliku, pa ćemo videti šta će se još desiti oko drugog štopera.

Šta igra Sergej, šta želi da igra Ljajić i gde ćemo ovoliko krila?

Luka Milivojević neće se vratiti u reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor i na njegovoj poziciji igraće Sergej Milinković-Savić ili Nemanja Maksimović. Sergeju ne odgovara poziciji centralnog veznog, ni taj prelaz iz defanzivnog u centralnog u ofanzivnog, popularni box to box, što uglavnom i igra u Laciju, ali je više iza napadača. Njegova primarna pozicija je iza centarfora i tu se najbolje snalazi, na svim ostalim pozicijama je neprimetan i nema svrhu, pošto je napadački orijentisan, a u centrali gde igra igru kratkih pasova i gradi se, skroz je neuoptrebljiv, pošto baš ne blista u defanzivnim zadacima. Maksa je pokidao sinoć i po meni svakako ima prednost da stane uz Matića.

Upravo zbog Ljajića na ofanzivnom veznom Sergej ne može tu da igra, a ne može ni Dušan Tadić, što je apsurd, pa se Duća guši i gura na krilo, gde gubimo 30% njegovih mogućnosti. Ljajić je nesiguran, neodlučan, često je i sebičan, ne pokazuje volju i želju i to je njegov najveći problem tokom čitave karijere – fudbalski je anemičan.

Krila imamo na izvoz: Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Andrija Živković, pa čak i Mijat Gaćinović može na krilo. Svakako će selektor igrati sa Tadićem desno, Kostićem levo i Ljajićem u centru, šta god da se desi i šta god da vidi na utakmicama, tako će biti uvek, što nam je i pokazao u poslednje dve godine. Kostić će imati važnu ulogu, Radonjić, Lazović i Živković će biti igrači za 5 – 15 minuta pre kraja i to je to.

Kad bi samo mogli Luka i Mitar zajedno…

Luka Jović našao se u jednoj pravoj prilici sinoć i postigao je gol, protiv Nemačke i Manuela Nojera. Zamenio je Aleksandra Mitrovića i opravdao poverenje, dok je njega zamenio Milan Pavkov i napravio neverovatnu glupost, pošto je otvorenim đonom ušao u zglob Liroja Sanea i zaradio crveni karton.

Aleksandar Prijović je povređen, kao džoker će faliti, ali pošto igramo sa jednim napadačem, ipak će Luka Jović biti džoker, pošto najbolji strelac Lige nacija ima prednost, očekivano.

Zamislite da igramo sa dva špica – Mitar sidraš, Luka brzalica i realizator, sa onim lažnim bekovima/krilima, tri štopera, dva vezna, ofanzivnim veznim, pa to bi bilo fenomenalno.

Za kraj, kako bi to izgledalo:

Foto: Buildlineup.com

View this post on Instagram

Poklanjamo Bogdanov dres, komentariši ovde i osvoji! MillenniumBet poklanja dres BOGDANA BOGDANOVIĆA igraču koji tačno odgovori na izazov: KOLIKO POENA ĆE UKUPNO BITI NA MEČU SAKRAMENTO KINGS – DALAS MAVERIKS Uslovi i pravila: OBAVEZNO korisničko ime sa sajta milleniumbet.rs – računaju se samo komentari objavljeni do PETKA 22.3.2019. u 02:59 časova (oni bez korisničkog imena se ne računaju) – imate pravo na samo jedan komentar po objavi – eventualni produžeci se računaju u zbir – u slučaju više tačnih odgovora dobitnik je ko se ranije registrovao na millenniumbet.rs – u slučaju da niko ne odgovori tačno dobitnik je onaj igrač koji je bio najbliži tačnom odgovoru, ukoliko su igrači podjednako gađali od tačnog broja poena, prednost ima igrač koji se ranije registrovao na sajt www.millenniumbet.rs -dodeljuje se jedan dres i nije ga moguće zameniti za novac -zbog kompletne transparentnosti uzimamo poene sa sajta flashscore – pravo učestvovanja imaju samo punoletni građani sa teritorije Republike Srbije – svaki pokušaj zloupotrebe pravila biće sankcionisan isključivanjem iz izazova. Srećno!

A post shared by Millennium Kladionica (@millennium_kladionica) on

Foto: Neodgovorno se kladimo/Facebook

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još