Sterling oduševio Englesku: Na "Vembli" dovodi 550 klinaca

Dušan Ninković
Foto: Alex Livesey/Getty Images

Ekipa Mančester Sitija se u subotu vraća na "Vembli", a tamo će imati gromoglasnu podršku. Posebno će se navijati za Rahima Sterlinga, momka koji je oduševio celu zemlju.

Kada je prelazio iz Liveprula u Mančester Siti, bio je na udaru mnogih. Kritike na njegov račun su se nastavile i zbog promenjive forme, ali i pokušaja simuliranja. Čini se da je taj trend prošao i da Sterling stalno kupuje nove poštovaoce.

Jedan od razloga zašto ga sve više ljudi poštuje je i beskompromisna borba protiv rasizma u kojoj učestvuje. Sterling je veliki borac za prava tamnoputih igrača, često je prvi kada nekome treba pružiti podršku i nizom akcija pokušava da stvori ravnopravan tretman.

Meču između Mančester Sitija i Brajtona u polufinalu prisustvovaće i navijači Rahima stelringa. Brzonogo krilo Gvardiolinog tima odlučilo je da kupi 550 ulaznica i da ih podeli klincima. Deca koja će dobiti kartu za "Vembli" pohađaju osnovnu školu koju je on završio.

Želja krilnog napadača engleske reprezentacije je da deca iz njegove nekadašnje škole provedu nezaboravno popodne. On je u sklopu posete stadionu i gledanja utakmice organizovao i prevoz, kao i ljude koji će voditi računa o deci. Meč protiv Brajtona se igra u subotu od 18:30, a "Građani" će nakon Liga kupa pokušati da osvoje i ostala tri trofeja u ovoj sezoni.

Foto: Alex Livesey/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još