Nije se dugo čekao odgovor Budućnosti - žestoke optužbe na račun Nebojše Čovića! - Admiral Bet SPORT

Nije se dugo čekao odgovor Budućnosti – žestoke optužbe na račun Nebojše Čovića!

Marko Kulić
Foto: KK Budućnost/Facebook

Kreće novi rat saopštenjima pred možda i odlučujuću, treću utakmicu finala ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde u Podgorici. Nakon saopštenja Crvene zvezde i odgovora na račun Jasmina Repeše, usledio je jednako žestok odgovor Budućnosti.

Reagovao je predsednik još uvek aktuelnog šampiona ABA lige, Dragan Bokan. Saopštenje prenosimo u celosti:

Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću izneti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje

Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima.

Na žalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vređanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića.

Čovek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama  raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se  ABA ligi,  smatrajući da je u velikoj meri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju,  time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne sme  tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsednika klubova.

U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektrisana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u ‘Pioniru’ su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani.

Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne sme manipulisati jedan čovek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasedanja Skupštine ABA lige.

Treća utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde igra se u sredu od 19 časova u hali "Morača" u Podgorici.

https://millenniumbet.rs/app/promotions

Foto: KK Budućnost/Facebook

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još