Otac Luke Jovića otkrio u čijem dresu želi da vidi svog sina - Admiral Bet SPORT

Otac Luke Jovića otkrio u čijem dresu želi da vidi svog sina

Nemanja Đorđević
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Milan Jović, otac najtražanijeg napadača Evrope Luke, govorio je u intervjuu za list "Alo" u mukotrpnom putu koji je zajedno sa sinom prošao u deceniji za nama.

Svakodnevno je vozio sina iz Bjeljine do Beograda na treninge Crvene zvezde, a neretko su, kako nisu uvek imali mogućnosti da se vraćaju u Bosnu i Hercegovinu, i spavali u njegovom "pasatu".

Koliko njih mi je reklo – ‘Da li si ti normalan, kuda vozaš to dete? Ti si prepotentan. Tvoje dete da igra u Zvezdi? Nema šanse!’. Sad ti isti pričaju – ‘Videli smo da mali ima talenta, samo mu je bila potrebna podrška’. Bilo je još talentovane dece, koju sam baš ja vozio s treninga jer su im očevi išli svojim poslom ili su sedeli u kafani. Nisu verovali u svoju decu, zato i nisu uspela. A Luka je uvek imao nas, nikad mu ništa nije falilo. Drago mi je što to nije zaboravio. I što nam to stalno pokazuje, i rečima, i delima. Svakog od nas, sestru Milijanu, majku Svetlanu i mene, obezbedio je stambeno. Iznad svega, obasipa nas ljubavlju, jednako kao i mi njega. Nijedan intervju nije dao da nije rekao da mu je porodica bila velika podrška.

Dvadesetjednogodišnji napadač Ajntrahta iz Frankfurta trenutno je procenjen na 55 miliona evra, dok se za njegove usluge najozbiljnije interesuju španski giganti – madridski Real i Barselona, ali i minhenski Bajern.

Čujemo se svakodnevno. Nijednu odluku nije doneo, a da nisam bio upoznat. Pričamo o svemu, ja mu kažem šta mislim. I uvek mu napominjem da treba samo da misli na igru i golove. Luka se ne plaši konkurencije, siguran je u sebe jer zna koliko vredi i šta hoće. I, što je važno, ume da bude strpljiv. Normalno je da svi mi koji smo oko njega merimo u kojem klubu bi mu bilo najbolje, ali njegova je poslednja. Njemu najviše odgovara bundesligaški stil. Kad bih se ja pitao, Luka bi ostao u Nemačkoj, a tamo je jedan klub gigant – Bajern.

Da prema šampionu Srbije gaji poseban odnos otkriva i njegov otac.

Foto: StarSport

Uvek mi je govorio da ne treba da teretimo Zvezdu. ‘Ako nekad bude imala, daće, ako i ne bude, nema veze’, govorio mi je. Bio je u pravu. Kad je Zvezda ušla u Ligu šampiona, isplaćen mu je dug. On mnogo voli Zvezdu. I dan-danas mi kaže da ima želju da se vrati, da s njom osvoji titulu i igra u Evropi. Znajući ga, ispuniće tu želju.

O Lukinoj karijeri brine menadžerska agencija Faljija Ramadanija, i brinuće, naglašava Milan, do njenog kraja.

Rekao sam Faljiju da uzmu milione na Luki, samo da on igra. Gde, videćemo… Da se razumemo, ne trčimo za parama, ali zašto bi neko igrao za platu od milion evra, a Luka za 300.000? A taj nije ništa bolji… To je jedno, a drugo, Real, Bajern, Napoli… ko već bude, računaće na njega ako mu da platu koju traži. A da prihvati siću, ne bi ga bilo nigde. Uprava kluba to popije i baš je briga hoće li Jović da igra. Zato nam je cilj da mu plata bude tolika da mu garantuje da će stalno igrati. Eto, zbog toga se možda sada zateže, a ne zato što smo gladni.

https://millenniumbet.rs/app/promotions

Za kraj, Milan je otkro i detalje razgovora sa Nikom Kovačem, kada je bio nezadovoljan jer njegov sin nije dobio šansu da počne utakmicu posle dva ulaska sa klupe i dva pogotka.

Luka je ulazio dvaput s klupe i dao dva gola. Očekujem da na trećoj zaigra od početka, ali… Ni minut! Odmah posle utakmice sam tražio sastanak s Kovačem. Dva sata smo razgovarali, a sad vidim da je bio u pravu. Reče mi tada – ‘Ako Luki dozvolim da odigra pet utakmica zaredom, pomisliće da je igračina. Balkanac je to. Ja sam rođen u Nemačkoj, ali znam taj mentalitet. Svima koji dođu s prostora bivše Jugoslavije, da izvinite, moraš da je*eš mater da bi postali igrači. Mlado je to, mora da shvati šta je Bundesliga. Ribam ga na treningu i kad je najbolji. Ima da pi*a krv, ali ću od njega napraviti igrača. Biće jedan od najboljih centarfora u Evropi. Takvog nisam trenirao’. I, znate šta je Kovač rekao Luki kad je odlazio iz Ajntrahta – ‘Ti si igrač za Bajern. Čekam te.

Luka je ove sezone odigrao 40 utakmica za Ajntraht i postigao je 25 golova uz još sedam asistencija.

https://millenniumbet.rs/app/promotions

Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još