Meč decenije na "Etihadu" - četiri preokreta, sedam golova, treći "varski" rat, Totenhem, ipak, ide na Ajaks! - Admiral Bet SPORT

Meč decenije na "Etihadu" – četiri preokreta, sedam golova, treći "varski" rat, Totenhem, ipak, ide na Ajaks!

Milovan Longinov
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Večeras smo bez dileme prisustvovali jednoj od najboljih utakmica u istoriji Lige šampiona. Siti je poveo 1:0, Totenhem preokrenuo na 1:2, da bi se Siti opet vratio na 3:2, potom imao i 4:2 za prolaz, ali je Fernando Ljorente pogodio "nekim" delom tela za 4:3, pa su Sparsi imali opet rezulat za prolaz. I onda, u 93. minutu, Aguero do Sterlinga, ovaj postiže het-trik za 5:3 – ali tada na scenu stupa VAR – Sitiju je poništen gol za prolaz za novi šok, Totenhem ipak ide na Ajaks!

Počelo je silovito, za prvih 11 minuta videli smo četiri gola, a posle 21. palo je već dva preokreta.

Sve je otvorio Rahim Sterling svojim prvim golom, pošto je uneo loptu sa levog boka i plasirao je u dalji ugao – 1:0.

Ipak, slede dve katastrofalne greške odbrane Sitija, pre svih Ajmerika Laporta, a Son je postigao dva gola na gotovo identičan način, u 7. i 10. minutu.

U tom trenutku, Totenhem je imao ukupno 3:1 i smeo je da dozvoli da primi dva gola do kraja i da prođe dalje.

I primio ih je u narednih 10 minuta. Samo minut posle Sonovog drugog gola, Aguero je pronašao Bernarda, a ovaj uz dosta sreće pogodio mrežu za 2:2.

Već u 21. minutu, De Brujne kao na tacni pronalazi Sterlinga kroz šumu nogu, ovaj daje svoj drugi gol za novi preokret – 3:2 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Siti je krenuo silovito u drugom delu igre, Totenhem je uspeo da se oslobodi pritiska tek u 58. minutu kada je prvi put prešao pola i pokušao preko Eriksena, ali je siguran Ederson.

I onda, De Brujne pravi novi dar mar, prošao je kroz tri linije Totenhemovog veznog reda na malom prostoru, proigrao Aguera, a ovaj ne propušta ovakve prilike – 4:2.

Pep Gvardiola je odlučio da malo zatvori prilaze golu, uveo je Fernandinja umesto Davida Silve i usledio je nešto mirniji period igre.

Ipak, to je trajalo svega desetak minuta, a onda smo videli situaciju zbog koje bi mogao da usledi treći "varski" rat. Ljorente je postigao gol posle kornera Tripijea, ali je morao da radi ponovo VAR, jer je Španac zakačio loptu najpre rukom a potom kukom pogodio mrežu. Delovalo je da bi ovde svaki sudija mogao da poništi i da prizna gol, u prevodu slobodna sudijska procena. Međutim, bilo je jasno da Ljorente nije mogao da skloni ruku, tj da je "odseče", bez namere kao "mrtvi deo" tela i Čunejt Čakir je pokazao na centar.

 

Siti je imao još 20 minuta da krene na sve ili ništa, krenuo je u totalnu ofanzivu. Uveo je i Sanea umesto Mendija, ali se Totenhem dobro postavio, pošto je i Poketino uzvratio uvođenjem Dejvisa umesto Lukasa Mure.

Delovalo je da Siti nema snage za poslednji udarac, gol Totenhema ih je dotukao, a onda je umalo i VAR. U poslednjim trenucima, Sterling je pogodio posle proigravanja Aguera, usledila je eksplozija, ali je reagovao VAR, sudija Čakir je dobio info da je prethodio ofsajd – Totenhem nekim čudom ide na Ajaks!

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

1 Komentar
  1. […] je posle utakmice za infarkt eliminisao Siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona, gde će ih čekati […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još