Bajka je trajala (pre)kratko, Kristijanu se uopšte ne sviđa Juventus - Admiral Bet SPORT

Bajka je trajala (pre)kratko, Kristijanu se uopšte ne sviđa Juventus

Dušan Ninković
Foto: Emilio Andreoli/Getty Images

Kada je stigao u klub, ceo fudbalski svet je bio šokiran. Napustio je Real i Madrid, odlučio se za Torino i najavljen je ogroman projekat novog Juventusa. Izgleda da se desio krah.

Cilj je bio osvajanje Lige šampiona. Već u četvrtfinalu zaustavio ih je Ajaks. Tamo gde je Juventus stao prošle sezone zapeli su i sada, ali pojačani Kristijanom Ronaldom, igračem plaćenim 113 miliona evra.

Domaća titula, osma u nizu, potpuno je nebitna. Nije zbog toga Portugalac došao. On je došao da bi bio najbolji igrač na svetu, da bi osvojio najbitniji trofej u Evropi, da bi pokupio individualna priznanja gde god je moguće.

Nakon nepune sezone u Torinu, Ronaldo je doneo odluku da narednog leta promeni sredinu. Ne sada, na kraju ove sezone, već će Juventusu dati još jednu šansu. ali, po njegovim uslovima.

U razgovoru sa predsednikom kluba Anjelijem Kristijano Ronaldo je nezvanično zatražio pojačanja. Po nejgovom mišljenju, igrački kadar trenutno nije dovoljno snažan za sam vrh Evrope i uskoro bi moralo da se poradi na dovođenju zvučnih imena.

To znači da će pokušaj Juventusa da naredne sezone stigne na krov Evrope, u promenjenom i pojačanom sastavu, biti i poslednja šansa ove generacije. Kristijano Ronaldo je dogovorio trogodišnju saradnju, ali je sada odlučio da mandat skrati za trećinu.

Šta mislite, gde bi mogao da završi jedan od najboljih fudbalera svih vremena? Još uvek je rano za povratak u Sporting, Kina i MLS nisu dovoljni izazovi za njega. Mančester Junajted možda, ako mu obećaju remont u igračkom kadru? Ponovo Madrid, možda u Pariz ili nešto potpuno neočekivano…

Foto: Emilio Andreoli/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još