Budućnost poziva na mir pred peti meč finala - Admiral Bet SPORT

Budućnost poziva na mir pred peti meč finala

Dušan Ninković
Foto: ABA/Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili na oba meča u Beogradu, ekipa Budućnosti se revanširala u Podgorici. Nakon četiri odigrana meča rezultat je izjednačen pa će se u ponedeljak odlučiti o šampionu ABA lige.

Beogradski tim je u plej-of ušao kao favorit, sa prve pozicije u ligaškom delu, pa ima prednost i u najbitnijem meču sezone. Ova utakmica će pored pehara ABA lige doneti i plasman u Evroligu, što je san za obe ekipe koje će istrčati na parket u ponedeljak.

Nakon što je bilo mnogo problema u prva četiri meča, gosti u petoj utakmici pokušavaju da sire strasti. Jasmin Repeša je nakon beogradskih mečeva isticao da je to bio linč kakav nikada nije video, ali je u Podgorici situacija bila još gora. Zvezdina klupa je gađana šrafovima, a pre četvrti meč su ispražnjeni delovi tribina.

Čelnici Budućnosti su pred odlučujući meč izdali saopštenje koje se po svemu razlikuje od dosadašnjih. Umesto navijačkih peckanja i prepucavanja, sada se poziva na mir.

U saopštenju crnogorskog tima se ističe da su u prva tri meča finalne serije viđeni nesportski elementi i da je treći meč bio odgovor navijača Budućnosti na navijanje u prva dva susreta. Kako oni tvrde, u četvrtom meču su pokazali da su spremni na kompromis i da žele da se serija završi bez incidenata.

Budućnost je u svom saopštenju pozvala Crvenu zvezdu, organizatora petog meča, da pokaže odgovornost. Nije baš jasno šta bi to trebalo da znači, ali se gosti iz Podgorice nadaju da će peti meč finalne serije u prvom planu imati sport.

Foto: ABA/Budućnost

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još