Foden: Još nisam svestan šta sam uradio; Gvardiola: Sve je u našim rukama - Admiral Bet SPORT

Foden: Još nisam svestan šta sam uradio; Gvardiola: Sve je u našim rukama

Marko Đinđić
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Totenhem minimalnim rezultatom i tako nastavili šampionsku trku sa Liverpulom.

Junak utakmice bio je vezista Fil Foden, koji je postigao pobedonosni gol u petom minutu na asistenciju Serhija Aguera. 18-godišnjak je postigao svoj prvi gol u Premijer ligi i nakon meča bio veoma srećan. Rekao je da će ovaj trenutak pamtiti do kraja života.

Aguero je odradio odličan posao. Srećom, bio sam na pravom mestu. Drago mi je što sam mogao da pomognem ekipi. Uvek se trudim da budem u kaznenom prostoru i ovaj put se isplatilo. Još nisam sasvim svestan šta sam uradio. Ovo je moj prvi gol u Premijer ligi i pamtiću ga zauvek. Bio sam iznenađen što sam uopšte u startnoj postavi.

Rekao je i da će sada zajedno sa saigračima gledati utakmicu Liverpula.

Znamo da moramo da dobijemo svaku utakmicu u Premijer ligi. Nekoliko momaka će gledati utakmicu Kardifa i Liverpula. Gledaću i ja.

https://millenniumbet.rs/app/promotions

Trener "Građana" Pep Gvardiola pohvalio je mladog vezistu:

Foden je više nego spreman, Postigao je gol, mnogo se borio. Igranje u Premijer ligi je neverovatno iskustvo za njega, dinamičan je i doprinosi intenzitetom našoj igri. Želeo sam sam da više napadamo i budemo agresivni, a on ima kapacitet zbog svog rada i sposobnosti, namučio je najbolje igrače i bio je izuzetno dobar.

Zaključio je da je sada sve u njihovim rukama.

Oba tima imaju neverovatno srčane igrače, bila je ovo zaista teška utakmica posle našeg mentalnog poraza u sredu. Poslednja dva dana su bila izuzetno teška za nas. Mogli smo da izgubimo titulu, a posle onoga u sredu je bilo teško. Kao fudbaler, ne bih mogao da uradim ono što su moji igrači uspeli. I zato je titula još u našim rukama. Nisam ja uradio ništa, rekao sam igračima da ako su zaboravili šta se desilo to je dobro, ali da je isto dobro i ako ih i dalje boli. Prošlo je deset sekundi od sreće do očajanja, a to nam je dalo iskustvo koje u drugom slučaju ne bismo imali.

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images-

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još