Triler završnica pripala Filadelfiji, Bruklin poklonio dobijen meč - Admiral Bet SPORT

Triler završnica pripala Filadelfiji, Bruklin poklonio dobijen meč

Dušan Ninković
FOTO: Twitter/NBA

Stigla je Filadelfija do treće pobed eu seriji protiv Bruklina, ali uopšte nije moralo da bude tako. Ogromnu šansu za izjednačenje u seriji su propustili košarkaši Bruklina.

Krenulo je sjajno po njih, već nakon prve četvrtine imali su 9 poena prednost. Pomislio bi neko u tom trenutku da je gotovo, ali to je NBA, ostalo je još mnogo vremena da se igra. Bruklin je u prvoj četvrtini ubacio 33 poena, a toliko je Filadelfija ubacila u drugoj. Taj deo igre je pripao njima, pa se na odmor otišlo sa šest poena prednosti za Bruklin.

Treći period nam nije dao odgovor na pitanje kome će pripasti četvrti meč u seriji. Oba tima su u tom delu igre ubacila po 28 poena, pa je Bruklin i u poslednju deonicu ušao sa prednošću. Dovoljno velikom da budu favoriti. Trebalo je samo odigrati pametno.

Imali su prednost od sedam poena na pet minuta do kraja meča i nisu uspeli da je pretvore u pobedu. Glavni razlog je što su od tog trenutka pa do kraja susreta ubacili samo sedam peona. Sa druge strane, Filadelfija je na svoj konto dodala 18 poena.

https://millenniumbet.rs

Poslednji minut susreta je doneo pravu dramu. U njega smo ušli tako što su Embid i Simons promašivali, ali je Filadelfija hvatala skokove u napadu, da bi Redik pogodio za prednost od 107:106. Odmah je sa dva poena uzvratio Dinvidi, ali je onda skot pogodio trojku za Filadelfiju.

Alen je izgubio loptu, Bruklin je morao da pravi faul, a Tobajas Heris je bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Najbolji drug Bobana Marjanovića postavio je u tim trenucima, na pet sekundi pre kraja, konačnih 112:108.

Marjanović je na terenu proveo nešto manje od 11 i po minuta, upisavši četiri poena i pet skokova. Bio je polovičan sa linije za slobodna bacanja, a ubacio je jedan od svoja tri šuta za dva poena. Džona blden, bivši košarkaš FMP-a, igrao je tri i po minuta i upisao jedan i dva skoka. U poraženom timu nije nastupio Džanan Musa.

Najbolji pojedinac ovog meča bio je Džoel Embid koji je upisao 31 poen i 16 skokova. Društvo su mu pravili Heris sa 24 poena i Simons sa 15 poena. Bolji od ostalih u poraženom timu bili su Levert sa 25 poena, kao i Alen i Rasel koji su dodali po 21 poen u večerašnjem porazu.

FOTO: Twitter/NBA

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još