Još jedno saopštenje Budućnosti, najavljuje se najradikalniji mogući potez! - Admiral Bet SPORT

Još jedno saopštenje Budućnosti, najavljuje se najradikalniji mogući potez!

Marko Kulić
Foto: StarSport

Budućnost je sinoć izgubila ubedljivo od Crvene zvezde rezultatom 97:54 i tako predala titulu u ABA ligi i učešće u Evroligi crveno-belima. Međutim, klub iz Podgorice ističe sve ono što se dešavalo pre samog duela.

Pojedini navijači Zvezde su upali na parket i napali igrače gostiju, nakon čega su košarkaši Budućnosti otišli u svlačionicu. Povodom čitave situacije, izdato je još jedno saopštenje u kojem se najavljuje čak i istupanje iz ABA lige.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju.

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren.

O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji.

Očekujemo njihovu smenu.

Hoće li zaista doći do istupanja Budućnosti iz ABA lige zbog svega što se dogodilo, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još