MVP finalne serije: Mnogo poštujem Filipa Čovića - Admiral Bet SPORT

MVP finalne serije: Mnogo poštujem Filipa Čovića

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Kako se postaje ljubimac Zvezdine publike? Pitajte Bili Berona, on to zna. Čovek koji je svojim sjajnim šutevima bio tas na vagi poneo je titulu MVP-ija finalne serije.

Nije bilo lako, Amerikanac je stigao kao igrač koji nema previše iskustva u elitnim evropskim klubovima. Igrao je samo u Evrokupu, nikada u Evroligi, a među crveno-bele je stigao iz Turske. Ranije je nastupao i u Litvaniji, Belgiji i Španiji.

Sa Zvezdom je ove sezone stigao do svojih prvih trofeja u karijere, ali i do prvog individualnog priznanja u seniorskoj košarci. Bili Beron se sjajno uklopio, njemu i supruzi koja je trudna se sviđa Beograd i mogao bi američki šuter i da ostane u istom dresu naredne sezone.

Posle finalnog meča sa Budućnošću, Beron je priča za medije i posebno istakao ulogu Filipa ovića. Kako sam ističe, mnogo poštuje plejmejkera crveno-belih.

Rekao sam Filipu da ga izuzetno poštujem. Njemu stvari ne dolaze lako, mora da se izbori za njih. Video sam to na gostovanjima, video sam kako ga protivnički treneri omalovažavaju. On nije najveći na svetu, ali igra čvrsto, razume košarku i čini saigrače boljima. Ne bih mogao da opišem koliko ga cenim.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još