Najbolji na svetu ispao od amatera u prvom kolu Svetskog prvenstva - Admiral Bet SPORT

Najbolji na svetu ispao od amatera u prvom kolu Svetskog prvenstva

Dušan Ninković
Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Znali smo da je Roni O’Saliven spreman da priredi svakava iznenađenja. Ovo što mu se danas desilo prevazilazi sve što je postigao u karijeri.

Nedavno je postao prvi na svetu, zauzeo je čelnu poziciju rang liste. Zaključio je da nakon toga treba malo da odmori, pa je propustio neke turnire. Pripremao se za svetsko prvenstvo.

Prvi nosilac je Mark Vilijams, čovek koji brani ittulu. Po mestu na svetskoj rang listi, pozicija drugog nosioca pripada Roniju O’Salivenu. On je zato smešten skroz na kraj donjeg dela žreba.

Izvučeno je da u prvoj rundi igra sa amaterom, Džejmsom Kejhilom, čovekom koji nema plasman na rang listi. Mladi Englez se nije uplašio i rešio je da igra svoj najbolji snukar. Stigao je do prednosti od 5:4, a ubrzo i 8:5. Na kraju je bio dovoljno miran i staložen, da uz jedan veliki promašaj O’Salivena, stigne do pobede od 10:8.

Prvi amater koji se našao u glavnom žrebu Svetskog prvenstva u "Krusibl teatru" je obezbedio sebi drugo kolo. On je pre nekoliko godina igrao profionalni snuker, jednom je čak i pobedio Selbija koji je u tom trenutku bio najbolji na svetu. Sada je pokazao sebi da mu je mesto među najboljim snukerašima sveta.

A roni O’Saliven nastavlja da bude kontroverzan, po običaju. Ne mari previše za sport, postavlja prioritete drugačije nego što možete da zamislite, ali onda ipak na naplatu dođe sva genijalnost koju poseduje. Zato je jedan od najvećih u istoriji snukera.

Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još