Stiže potvrda sa vrha – Srbija dobija šest novih i tri rekonstruisana stadiona

Marko Kulić
Foto: StarSport

Opštepoznato je da naša zemlja ima sve ozbiljnijih problema sa fudbalskom infrastrukturom. Čak i naša dva najveća stadiona, "Rajko Mitić" i stadion Partizana, sve teže prolaze monitoring Uefe.

Kako je za "Večernje novosti" rekao direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjim Vlade Srbije, Marko Blagojević, u narednom periodu se očekuje izgradnja šest novih stadiona, a doći će i do obnove tri postojeća.

Blagojević je konkretno najavio kojih šest gradova će dobiti nove stadione, a koja tri objekta će biti rekonstruisana.

Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje će dobiti nove stadione. To praktično podrazumeva rušenje postojećih, dotrajalih objekata i na istim lokacijama izgradnju potpuno novih stadiona. Fudbalski objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu će biti rekonstruisani. Tih šest stadiona koji će biti kompletno izgrađeni imaće po 8 000 mesta, a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20 000 mesta.

Marko Blagojević je rekao da će svi ovi objekti biti izgrađeni i rekonstruisani do 2021. godine, a istakao je da će svaki novoizgrađeni stadion koštati oko 1500 evra po mestu.

Stadioni Partizana i Crvene zvezde bi takođe trebalo da budu rekonstruisani, ali oni ne spadaju pod nadležnost pomenute ustanove.

https://millenniumbet.rs/app/sport?competitionId=1-104-6202&event=127735&fbclid=IwAR2VPdUXqRbUtAUmhEbrv3QSv4mKaLg58Ysnul3Kg4tPdTbufpztjJAPyNY

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još