Repriza nakon osam godina - Higins protiv Trampa u finalu Svetskog prvenstva - Admiral Bet SPORT

Repriza nakon osam godina – Higins protiv Trampa u finalu Svetskog prvenstva

Dušan Ninković
Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Ubedljiva pobeda Džada Trampa u polufinalu Svetskog prvenstva bila je prava uvertira za finale koje nas očekuje. U njemu će igrati i Džon Higins, čovek koji je najavio povlačenje na kraju sezone.

Prvi polufinalni par činili su Gilbert i Higins. Nakon velike borbe i maksimalna 33 frejma, iskusniji snukeraš stigao je do finala. To je njegovo treće uzastopno finale na Svetskom prvenstvu, s tim što je u prethodna dva izdanja poražen.

Iako je tokom većeg dela meča imao rezultatski zaostatak, Higins je stigao do pobede. Prve dve sesije je izgubio identičnim rezultatom, sa po 5:3, što ga je stavilo u nezgodnu situaciju. Presudio je kvalitet, ali i iskustvo.

Nije bio sjajan ove sezone, nije igrao u životnoj formi, a to je išlo i do toga da Higins najavi povlačenje. Ipak, u odlučujućem frejmu polufinala, Higins je stigao do ogromnog preokreta!

U finalu će ga, kao i 2011. godine, čekati Džad Tramp. Nekada najveća nada svetskog snukera, sada je verovatno favorit u finalnom meču. On je bio mnogo ubedljiviji u polufinalu. Savladao je Vilsona rezultatom 17:11 i ponovo se plasirao u finale najvećeg snuker turnira.

Džon Higins je Svetsko prvenstvo u legendarnom "Krusibl teatru" u Šefildu osvajao četiri puta dok Tramp još uvek nijednom nije bio svetski šampion. Idealnu priliku će imati ove godine, a dosadašnja izdanja na ovom turniru nam obećavaju sjajne partije.

Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još