Srpski olimpijac promenio državu - Admiral Bet SPORT

Srpski olimpijac promenio državu

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Već sada možemo konstatovati da će Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju imati jednog plivača manje. Sebastijan Sabo odlučio je da promeni zemlju za koju nastupa.

Mladi plivač je eksplodirao ove sezone. Početkom godine je isplivao neke sjajne rezultate i svrstao sebe u vrh evropskog plivanja. Takvi nastupi nisu prošli nezapaeno.

Momak rođen u Senti već dugo trenira u Mađarskoj, gde je između ostalog i plivao svoja najbolja vremena. Kako sam ističe, uslovi koje tamo ima za trening mnogo su bolji od onih u Srbiji. Zato je Sabo poželeo da promeni državu za koju nastupa.

Srbija je u ovom trenutku praktično nemoćna. Tokom prethodne godine Sabo nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Srbije, što znači da bi veoma brzo mogao da dobije dozvolu da promeni sredinu. Sasvim sigurno, to će se desiti pre Olimpijskih igara u Tokiju za koje je on već isplivao normu.

Sebastijan Sabo je rođen 1996. godine i predvodio je novu generaciju talentovanih srpskih plivača. Kao najuspešniji među njima već je ostvario zapažene rezultate na međunarodnom nivou, ali je očigledno da će u budućnosti nastupati za naše severne komšije.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još