Licitacija počela, Barsa ima favorita za novog trenera?

Milovan Longinov
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je doživela debakl i u narednim nedeljama bićemo svedoci svakodnevnih glasina o velikim promenama na "Kamp Nou".

Pisali smo već ranije danas da će čak desetorica igrača dobiti slobodno da odu u slučaju pravih ponuda, a sada je na red došao i trener.

Španski mediji su danas preneli da Ernesto Valverde odbija da napusti klupu i da otkaz, dok uprava želi da sačeka kraj sezone i sedne za sto sa njim i sportskim direktorima, Erikom Abidalom i Pepom Segurom.

Ipak, licitacija o mogućoj zameni za Valverdea je već počela, a prema prvim najavama, trenutno vodeći na listi je – Ronald Kuman, dok je alternativa trener Ajaksa Erik Ten Hag.

Kuman je legenda kluba, dobro poznaje Krojfovu filozofiju, a trenutno je selektor Holandije. Ten Hag ima nekoliko ponuda na stolu i sigurno će biti među traženijim ovog leta.

Mediji takođe spekulišu da je Masimilijano Alegri otpisan u Juventusu i da je njegova želja Španija, ali da je realnije da nasledi Tomasa Tuhela u Parizu.

Neki čak idu toliko daleko da pominju i Žozea Murinja kao slobodnog na tržištu, ali je jasno da niko u Barseloni nikada ne bi pomislio da pozove Portugalca.

Bilo kako bilo, deluje da će Barsa sačekati da se strasti malo smire, da će Valverde dobiti šansu da odbrani duplu krunu trofejom u Kupu kralja, a da će onda doći do rastanka.

Photo by David Ramos/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još