Real i Zidan se sukobili oko Zidana - Admiral Bet SPORT

Real i Zidan se sukobili oko Zidana

Dušan Ninković
Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Trenutna situacija u Realu iz Madrida mogla bi se opisati i kao "nevolje u raju", ali je ovaj klub trenutno daleko od raja. Predstoji naporno leto, potrebno je ojačati igrački kadar i složiti sve kockice.

Eden Azar, Luka Jović, Pol Pogba… Mnogi su na meti, neki će sigurno stići u Madrid, a naredna sezona će morati da bude mnogo uspešnija od ove. Tokom ove su promenili tri trenera i nisu uradili ništa veliko.

Zinedin Zidan se vratio, želeći da stvori novi tim u Madridu. Praktično je dobio odrešene ruke, ali su se pojavili problemi. Kako se čini i kako pišu mediji iz Španije, razlog njegovog sukoba sa klubom je njegov sin.

Francuski trener je već morao da se odrekne Kejlora Navasa, koji će napustiti klub narednog leta. Iako ga on poštuje i iako su zajedno stizali do rezultata, klub nije zadovoljan Navasom. Čelnici smatraju da Tibo Kurtoa treba da bude prvi izbor među stativama, a onda je Kostarikanac višak.

Problem je i kod pitanja o rezervnom golmanu za nastavak. Real Madrid bi voleo da to mesto zauzme Andrij Lunjin, ukrajinski golman koji je trenutno na pozajmici. To znači da bi Zidan morao da precrta svog sina Luku i da mu dozvoli da napusti klub tokom leta koje nam predstoji.

Luka Zidan je ove sezone već debitovao za prvi tim Real Madrida. Za razliku od njega, Lunjin je na pozajmici u Leganesu i tamo ne može da se izbori za ulogu prvog golmana, iako se to očekivalo. Tako je nastao kamen spoticanja u razgovorima na relaciji čelnici – trener jer su im mišljenja potpuno različita.

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još