Verdasko priredio iznenađenje u Rimu i elminisao Tima - Admiral Bet SPORT

Verdasko priredio iznenađenje u Rimu i elminisao Tima

Stefan Cvetković
Foto: Twitter@InteBNLdItalia

Četvrti okršaj španskog i austrijskog tenisera i četvrta pobeda Verdaska.

Fernando Verdasko je uspeo posle preokreta da eliminiše petog nosioca na turniru Dominika Tima sa 2:1 u setovima i zakaže duel sa Karenom Hačanovim – 4:6, 6:4, 7:5.

Tim je bolje započeo duel i poveo sa 3:0 nakon brejka u drugom gemu. Verdasko vraća brejk u sedmom i dolazi do izjednačenja, ali u poslednjem je pretrpeo još jedno oduzimanje servis gema i Tim je došao do vođstva u setovima.

Verdasku je jedan brejk u drugom setu bio dovoljan za osvajanje tog dela igre. Do njega je došao u sedmom gemu, a u poslednjem je prvo morao da spasava tri brejk lopte, pre nego što je iskoristio prvu set priliku.

U finišu trećeg seta viđeno je dosta uzbuđenja. Prvo je Verdasko napravio brejk kojim je poveo 4:3. Ipak, Tim u narednom taj brejk neutrališe i dolazi do izjednačenja. U narednom gemu na servisu austrijskog tenisera Španac je imao 0:40 i čak četiri prilike za brejk. Tim je to nekako uspeo da spasi i osvoji gem, ali na sledećem servis gemu nije uspeo da ponovi isti poduhvat i Verdasko dolazi do odlučujućeg brejka i slavlja u meču.

Foto: Twitter@InteBNLdItalia

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još