Gvardiola i Tuhel ga ne žele, pa Mesi lično ''završio'' transfer? - Admiral Bet SPORT

Gvardiola i Tuhel ga ne žele, pa Mesi lično "završio" transfer?

Dušan Ninković
Foto: Twitter@FCBarcelona

Nećete? Nema veze, ima ko hoće. Leo Mesi je, izgleda, veoma blizu da svom timu obezbedi pojačanje za narednu sezonu. I to kakvo pojačanje!

Pošto smo prethodnih dana slušali razne priče o tome gde će Antoan Grizman nastaviti karijeru, danas smo saznali gde neće. Nekako su stidljivo i PSŽ i Mančester Siti, timovi bod budnik okom finansijskog fer-pleja, demantovali svoja interesovanja. Zapravo, to su uradili Tuhel i Gvardiola, treneri tih ekipa.

Tako je ponovo prva opcija postala Barselona. Zvanično, Antoan Grizman neće preduzimati nikakve korake vezane za njegovu budućnost sve do prvog jula ove godine. Postoji zanimljiv razlog za to, u pitanju je klauzula.

Ukoliko bi Barselona želela da ga dovede sada, morala bi da plati 200 miliona. Ukoliko bi želela da ga dovede posle tog datuma, cifra bi bila za 80 miliona manja. Zvuči potpuno logično, jasno nam je zašto bi sve strane da sačekaju.

Antoan Grizman se već oprostio od Atletika, saigrača i čelnika tog kluba, ali i od navijača, u videu koji je objavljen na društvenim mrežama. Pre toga je bio na nekoliko sastanak, sa svojim agentima, Simeoneom, još nekim ljudima iz kluba. Kako saznaju šanski mediji, rekao je nešto šokantno na tim sastancima.

Postalo je jasno da su se dogodili neki razgovori između Mesija i Grizmana nakon toga tih sastanak. "Znate, Mesiju ne mogu da kažem ne", bile su reči Francuza koje su ubedile Atletiko da će ovog leta ostati bez napadača.

Po drugim izvorima, neka treća osoba je, preko Đerara Pikea, kontaktirala Grizmana. Tada mu je rečeno da ga Mesi želi u klubu i da bi voleo da sa njim gradi napadački tandem u narednim godinama. Bilo koji scenario od ova dva da je tačan, očigledno je ubedio Francuza da je za njegovu budućnost najbolje da ode u Barselonu.

Foto: Twitter@FCBarcelona

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još