Junajted se raspituje za golmana u Španiji, da li je to znak da De Hea ide u domovinu? - Admiral Bet SPORT

Junajted se raspituje za golmana u Španiji, da li je to znak da De Hea ide u domovinu?

Dušan Ninković
FOTO: Michael Regan/Getty Images

Dva najveća tima u Španiji, Real Madrid i Barselona, otimali su se prethodnih godina za Davida De Heu. Njegove sjajne intervencije su privlačile pažnju, a možda im je zanimljiv i sada kad nije u najboljoj formi.

Pričalo se da je čak i Atletiko zainteresovan. Naravno, oni imaju Oblaka, jednog od najboljih golmana na svetu, ali se i za njegove usluge interesuju mnogi timovi. David je bio projektovan kao njegova zamena, u nekim teorijama.

Poslednje vesti iz Engleske i Španije pokazuju da se Mančester Junajted zaiteresovao za jednog golmana u Španiji. Da li to znači da se nešto novo dešava u njihovom odnosu sa dosadašnjim prvim golmanom?

Kasper Silesen je već prilično dugo nezadovoljan statusom koji ima u Barseloni. Ter Štegen je tamo prvi golman, a u potrazi za većom ulogom i više mečeva, Silesen je spreman i da ode iz tima. Pričalo se da je zainteresovana Benfika, sada se pojavio Junajted.

Benfika nije mogla da odgovori finansijskim zahtevima. Klauzula je 60 miliona, mogli bi da ga dobiju i za polovinu te sume, ali nisu spremni da plate toliko. Problem je i plata golmana, jer Benfika nema para da ga plaća. Mančester Junajted ima, i za obeštećenje i za Silesena.

Ako Kasper Silesen stvarno odlazi iz Barselone da bi više branio, to sigurno ne znači da želi da gleda Premijer ligu sa klupe. Videćemo u kom će se pravcu razvijati ova priča, ali bi prelazak iz Barselone na "Old Traford" mogao da pomeri i Davida De Heu tokom leta koje nam predstoji.

FOTO: Michael Regan/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još