Žuninjo se vraća u Lion, sa sobom dovodi bivšeg igrača Arsenala i Barselone? - Admiral Bet SPORT

Žuninjo se vraća u Lion, sa sobom dovodi bivšeg igrača Arsenala i Barselone?

Dušan Ninković
Foto: Michael Steele/Getty Images

Da se nešto neobično dešava mogli smo da naslutimo još danas u popodnevnim časovima. Kada je Tite saopštio spisak Brazilaca za Kopa Ameriku, rečeno je da njegov dosadašnji pomoćnik napušta tu funkciju.

Sa Titeom je u najboljoj ekipi Brazila sarađivao Silvinjo, nekadašnji igrač Arsenala, Selte, Barselone, Mančester Sitija, ali i Korintijansa u rodnom Brazilu. Kako je tada rečeno, Silvinjo odlazi iz reprezentacije zbog poziva "velikog evropskog kluba". Poziv je stigao iz Liona!

Čovek koji je četiri puta oblačio dres Brazila je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u timovima iz Brazila, a zatim je godinu dana isti posao radio i u Interu. Sa Titeom je sarađivao poslednje tri godine, a dobio je i funkciju selektora Olimpijske reprezentacije. U Lion ga vodi legenda tog kluba.

Ambiciozan projekat je poveren Žuninju Pernambukanu. Čovek čijim smo se slobodnjacima divili će imati zadatak da ponovo oformi tim koji je konkurentan za titulu. To znači da će, u neko dogledno vreme, Olimpik morati da osvoji trofej, kao što je to sezonama u kontinuitetu radila Žuninjova generacija.

Pošto Olimpik nije uspeo da postavi nedostižnog Arsena Vengera za direktora, moraće da se zadovolje svojom klupskom legendom. Pernambukanu će biti odrešene ruke, sve u sportskom sektoru će biti pod njegovom kontrolom, a prvi potez je postavljanje Silvinja za trenera.

Olimpik iz Liona je počeo da se "brazilizuje", sve u nadi da će tako moći da nadmaši PSŽ koji u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca iz te zemlje. Naredna sezona u Francuskoj bi mogla da donese mnogo zabave, a fudbalske romantike podsetiće na neka prošla vremena.

Foto: Michael Steele/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još