Kada voliš svoju zemlju onda nisi sav svoj! Rišarlison je objasnio šta je ljubav prema nacionalnom dresu - Admiral Bet SPORT

Kada voliš svoju zemlju onda nisi sav svoj! Rišarlison je objasnio šta je ljubav prema nacionalnom dresu

Nikola Bulatović
Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Na ovim prostorima možda deluje kao ludost, ali u zemlji fudbala svakako nije. Nacionalni dres je svetinja u Brazilu.

Često kritikujemo fudbalere u Srbiji (slično je i u nekim drugim zemljama) kako ne doprinose dovoljno reprezentaciji i kako ne daju svoj maksimum kada obuku nacionalni dres. Pitamo se da li možda naša selekcija može bolje i da li bi imala bolje rezultate kada bi svi dali 100 odsto svog potencijala.

Nije to samo ovde, mnoge fudbalske zvezde često su na meti kritike zbog svoje prepotentnosti i neadekvatnog odnosa prema svom grbu.

Ali, neki potpuno drugačiji primeri mogu da vrate nadu u istinsku ljubav i veru u fudbal. Jedan takav dolazi iz Brazila, iz Rišarlisonovog doma, u kojem se sa nestrpljenjem očekivalo na koga selektor Tite računa na predstojećem Kupu Amarike.

Fudbaler Evertona okupio je svoju porodicu, netremice gledao u TV i pažljivo slušao. Kada je video svoje ime nastala je ludnica:

Rekao bi neko – preterano. Ne, naprotiv. Ovo je fudbal, a igranje u reprezentaciju oduvek je bila čast. Makar u Brazilu.

Kopa Amerika počinje 15. juna. Domaćin je Brazil, a titulu brani Čile.

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još