Kingsli Koman - više titula nego sezona, a trofeja skoro koliko i godina! - Admiral Bet SPORT

Kingsli Koman – više titula nego sezona, a trofeja skoro koliko i godina!

Milovan Longinov
Foto: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Brojke za verovali ili ne. Momak koji će 13. juna napuniti 23 godine već ima osam nacionalnih titula, i to nije sve. Za sedam sezona, osvojio je osam titula – kako? Zato što je u sezoni 2015/16 osvojio na papiru i Seriju A i Bundesligu.

Kingsli Koman rođen je 13. juna 1996. godine, a do svoje 22. godine osvojio je već osmu ligašku titulu karijeri, a sve ukupno ima 16 trofeja.

Na papiru je sve regularno, jer je Koman bio član prvog tima Pari Sen Žermena sa svojih 16 i 17 godina i sa samo tri ligaška nastupa u dve sezone, osvojio je dve titule u Ligi 1 (2012/13 i 2013/14).

Leta 2014. godine Koman odlazi u Juventus kao slobodan igrač, i nastavlja dominaciju u Seriji A. Istina, odigrao je i tamo svega 15 ligaških mečeva, u drugoj sezoni samo JEDAN pre selidbe na pozajmicu u Bajern, pa je i tu papirološki sve regularno.

U Bajernu je nastavio, i jedino je tamo imao značajniju ulogu, jer je u Bundesligi odigrao 84 utakmice i postigao 15 pogodaka. Na kraju sezone 2015/16 proslavio je Bundesligu i Seriju A, pošto je na početku sezone zabeležio jedan nastup za Juve, pre odlaska u Minhen.

Kada se podvuče crta, Koman je odigrao 102 ligaška meča u Ligi 1, Seriji A i Bundesligi, postigao je 15 pogodaka (sve u Bajernu) i osvojio je osam titula.

Na to je neophodno dodati da je pored osam titula u sedam sezona, osvojio i brojne kupove. U Nemačkoj – Kup i 3x Superkup, u Italiji – Kup i Superkup, a u Francuskoj – Liga kup.

Kada sve saberemo, Koman već sada ima 16 trofeja – to treba umeti.

Foto: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još