Novak pred finale: Rafa je jedan od najvećih šampiona - Admiral Bet SPORT

Novak pred finale: Rafa je jedan od najvećih šampiona

Dušan Ninković
Foto: Michael Steele/Getty Images

Najbolji teniser sveta je kasno noćas izborio finale ATP turnira u Rimu. Tamo će ga, na radost domaće publike, sačekati Rafael Nadal.

Ono što se nije desilo prethodne nedelje u Madridu, desiće se u Rimu. Stefanos Cicipas je tada nadigrao Španca, ali juče nije imao šanse. Pošto je u svom polufinalu Đoković bio bolji od Švarcmana, ponovo ćemo gledati teniski klasik.

https://millenniumbet.rs

Đoković i Nadal će igrati 54. put jedan protiv drugog, a meč u Rimu će biti tek jedan u nizu onih koji odlučuju o šampionu. Novak je najbolji teniser sveta trenutno, dok je Nadal aktuelni osvajač ovog turnira.

Rafa je jedan od najvećih. Njegov mentalitet, pristup, fleksibilnost… Sve je prošao, povrede, dugo odsustvo i opet je spreman da se bori. Jedna je od najvećih legendi u istoriji tenisa. Izuzetno ga poštuje i smatram da je on moj najveći rival. Imamo najduže rivalstvo u istoriji tenisa.

Finalni meč u rimu na programu je danas od 16 časova. Španski teniser je imao više vremena za odmor, a Novak Đoković je u poslednja dva dana ostajao na terenu do kasno u noć. Pored toga, imao je i veoma težak raspored, sa mečevima koji su dugo trajali.

Očigledno je da sam ja igrao više od Rafe. Ne znam da li će to uticati. U finalu sam, to je veliki uspeh. Nisam svež kao što sam bio na početku nedelje, ali se osećam dobro. Pokušaću da se oporavim do meča, nije mi prvi put da sam u ovakvoj situaciji.

Foto: Michael Steele/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još