Zidan: Ako ne budem ja birao igrače... - Admiral Bet SPORT

Zidan: Ako ne budem ja birao igrače…

Dušan Ninković
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Francuz na klupi Reala ponovo je u malom sukobu sa klupskim čelnicima. Sada je situacija takva da im je zapretio da će ponovo napustiti klupu madridskog tima.

Ekipa reala iz Madrida danas u podne dočekuje Betis, u poslednjem kolu Primere za ovu sezonu. Bila je to turbulentna kampanja, kako za Zidana, tako i za ceo klub. Francuz je otišao prethodnog leta, pa se nakon dvojice trenera vratio u Madrid. Pod drugačijim uslovima, reklo bi se.

Zidanu su obećana skupa pojačanja za leto pred nama, a on želi da u ovom klubu stvori novu uspešnu generaciju. Zato se vratio u Madrid, ali bi ponovo mogao da ode iz njega.

Šta mislite, ko donosi odluke o timu? Ja, naravno. To je jasno kao dan. Ja sam trener i ja odlučujem. Kada ne bude tako, napustiću klub.

Dosadašnja razmimoilaženja Zidana i Pereza uglavnom se tiču dve stvari. Prva je izbor golmana za narednu sezonu, gde Zidan više veruje Navasu nego Kurtoi, a druga je prva zvezda tima. Francuz bi da to bude njegov zemljaka Pogba, dok bi Florentino Perez želeo Nejmara.

Što se tiče transfera, postoje ljudi koji su zaduženi za to. Ja sarađujem sa njima, ali izbor igrača za meč je samo moja briga. Ko će igrati, a ko neće igrati, odlučujemo samo moji saradnici i ja.

Problem u Madridu nastao je i zbog Luke Zidana, Zinedinovog sina. Mladi golman je ove sezone branio na nekim mečevima u prvom timu, a trener Madriđana smatra da je dovoljno dobar da ostane u timu. On kaže da nema protekcije zbog odnosa otac-sin, a napominje i da nije ucenjivao klub odlaskom, ako Real odluči da proda Luku.

Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još