Drejmond Grin: Zabranio sam sinu da gleda NBA

Marko Đinđić
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin pričao je o uticaju televizije na decu, predstavivši kao primer svog sina.

Jedan od najboljih defanzivaca lige ima dvogodišnjeg sina Džamala, kojeg od malih nogu želi da nauči pravilnim stvarima. Njegov sin igrao se na svom malom košu kod kuće, kada je počeo da se folira, ili kako Amerikanci kažu – flopuje, pa je Drejmond rešio da ga nauči pameti:

Igrao se na svom malom košu i odjednom je počeo snažno i besno da gazi jer je video košarkaše na televiziji da to rade. Svidela mi se njegova energija, ali sam mu rekao da malo uspori. Shvatio sam koliko su deca podložna uticajima kada su tako mala. Samo želim da im budem pravi primer i da im pokažem kako da donose ispravne odluke. Kada se igrao, jednom sam ga uhvatio da ‚flopuje.‘ Rekao sam mu: ‚Moraš da prestaneš da gledaš NBA.‘ Pada na pod i viče: ‚Tata, pomozi mi!‘.

Grin je poznat kao jedan od "najprljavijih" i najkontroverznijih igrača u ligi, ali po njegovim rečima: "Granica mora da postoji".

Bilo je vremena kada sam više plakao nego igrao. Bilo je vremena kada bih zaradio tehničku samo da bih podgrejao atmosferu. Ali je bilo i situacija u kojima bi to ubilo energiju tima. Shvatio sam da moram da se fokusiram. Siguran sam da je bilo užasno sve to gledati. Jasno mi je da sudije nisu savršene. I dalje razgovaram sa njima, ali sada na potpuno drugačiji način.

Golden Stejt Voriorsi u noći između ponedeljka i utorka, od 03:00, igraju četvrtu utakmicu finala Zapada protiv Portland TrejlBlejzersa, gde bi pobedom obezbedili peto uzastopno NBA finale.

Foto: Ezra Shaw/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još