Mihine brojke – majstore, naklon do poda

Milovan Longinov
Foto: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Dajte Mihi tim koji se bori za opstanak, on će ga iz zone ispadanja dovesti do sredine tabele.

Da je doktorirao preuzimanjem timova u krizi u Seriji A, dokazao je odmah na startu samostalne trenerske karijere kada je napravio čudo sa Katanijom, i eto recimo, razbio Murinjov Inter rezultatom 3:1, kada su ovi bili prvaci Italije i Evrope.

Miha je ovog proleća odlučio da prihvati poziv Bolonje, u trenutku kada ovaj tim nije bio sposoban ni da postigne pogodak, a kamoli osvaja bodove.

Nasledio je legendarnog Pipa Inzagija i kada se uporede brojke ove dvojice, dolazimo do još jednog zaključka o tome kakav je Miha doktor.

Inzagi je Bolonju vodio 21 utakmicu i od moguća 63 boda, osvojio je – 14. Siniša Mihajlović je zaključno sa večerašnjim gostovanjem Laciju vodio tim na 16 utakmica, i od mogućih 48 bodova, osvojio je 27.

Bolonja je sada u mirnoj luci, kolo pre kraja sa 41 bodom zauzima visoko 12. mesto, koje je bilo kao Liga šampiona kada je Mihajlović preuzeo tim.

Na sve to, moramo i da vas podsetimo da je Mihajlovićev tim večeras vezao 18, 19. i 20. pogodak koji je postigao u drugom poluvremenu. Poslednji put su u prvom delu igre igrači Bolonje pogodili sredinom marta protiv Torina!

To je ta Mihina magija, kada na poluvremenu uđe i izdiktira taktiku posle onog što je video u prvih 45 minuta…

Foto: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još