Hrvati u problemu: Najbolja sportistkinja napušta zemlju? - Admiral Bet SPORT

Hrvati u problemu: Najbolja sportistkinja napušta zemlju?

Nikola Bulatović
Foto: Twitter/ Sandra Perković

Hrvatska atletičarka Sandra Perković razmišlja o napuštanju Hrvatske i igranju pod drugom zastavom. Nakon najave jedne od najboljih atletičarki sveta da njen trener ima primamljivu ponudu iz inostranstva i da je odlučio da je prihvati mediji u komšiluku i Evropi bruje o eventualnoj promeni zastavi Sandre Perković.

Najbolja sportisktkinja hrvatske pojasnila je o čemu se radi:

Edis Elkasević je dobio veliku ponudu iz inostranstva, tako da postoji mogućnost da 2020. on neće biti moj trener. U ovih par meseci moramo videti kako i šta možemo realizovatii, šta će biti s nastavkom naše karijere, jer zbog finansijskih sredstava koja on prima u Hrvatskoj, čovek je odlučio, a ja ga za to ne krivim, potražiti svoju sudbinu negde drugde.

Na pitanje novinara da li neko može da ga zameni Perković je bila jasna – Niko:

Moj je celi svet okrenut Olimpijskim igrama u Tokiju i postoji velika mogućnost da bih ja mogla otići za njim, a to onda ne bi bilo dobro niti za njega, niti za mene, niti za celu Republiku Hrvatsku,

rekla je Perković.

Podsetimo, ukoliko hrvatska rekorderka u bacanju diska bude želela da promeni državu za koju će nastupati moraće da sačeka četiri godine. Kod trenera to pravilo ne važi i oni nemaju ograničenja.

Perković godinama ukazuje na velike finansijske probleme sa kojima se ovaj sport suočava u Hrvatskoj.

https://millenniumbet.rs/app/sport

Foto: Twitter/ Sandra Perković

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još