Saša Ilić "bez dlake na jeziku": Nije ovo Parizan kakav želim, protivnik sam svake uprave! - Admiral Bet SPORT

Saša Ilić "bez dlake na jeziku": Nije ovo Parizan kakav želim, protivnik sam svake uprave!

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Saša Ilić, legendarni kapiten Partizana, otvoreno je govorio o situaciji u Humskoj u intervjuu za "Sportski žurnal" – istakavši da "ovo nije Partizan kakav on želi".

Crno-beli su prošlog četvrtka odbranili Kup Srbije, pobedom nad "večitim" rivalom Crvenom zvezdom na "Marakani", isprativši rekordera po broju nastupa u klupskoj istoriji u penziju sa peharom.

Nije ovo Partizan kakav želim, bar u ovom trenutku. Svako od nas očekuje i nada se da će da bude bolji. Mnogo toga zavisi od rukovodeće strukture. Kad sam počinjao vladao je triling: Bjeković-Zečević-Ćurković. Bio sa klinac i ne toliko na njih upućen, skoro da su bili nedodirljivi. Po povratku iz inostranstva, Dragan Đurić po rezultatima bio je jedan od najuspešnijih predsednika, međutim – pravio je greške. Baš kao i ova uprava! Ukoliko želimo stabilan klub, igrački i finansijski, mora da postoji plan. Ne samo da se čeka prelazni rok i ako imamo sreće, uđemo, eventualno, u neko evropsko takmičenje. Takva logika nije isplativa. Partizan može i mora mnogo bolje nego ove sezone.

Saša kaže da ima ambiciju da preuzme neku od odgovornih funkcija u klubu, naglašavajući da nije prihvatio ponudu da postane sportski direktor odmah po okončanju karijere jer nije saglasan sa određenim idejama rukovodećeg kadra.

Zbog čega im se nadavno nisam pridružio, postao sportski direktor? Jednostavno, ne slažem se sa nekim idejama, u ovom trenutku ne bih bio u mogućnosti nešto da promenim. Zato, kad jednom dođem, planiram i da ostanem. Ne volim da rizikujem, plan i vizija donose rezultat. Naravno, potrebno je i vreme.

Ilić je neverovatnih 876 puta nosio dres Partizana, dok je za punih 18 sezona osvojio 11 titula prvaka Srbije i sedam Kupova, dok je dva puta igrao i u Ligi šampiona.

Prilikom oba ulaska u Ligu šampiona gro kadra činili su igrači ponikli u ‘Zemunelu’. Čak i da nemaju ekstra kvalitet, ljubavlju i energijom biće bar deset odsto bolji od drugih. Strance? Samo kvalitetne, ne zanimaju me kombinacije. Bio sam protiv svake uprave. Uvek! Ljudi to znaju. Smatram da je to dobro. Znaš kad si dobar sa upravom? Kad sve funkcioniše kako valja. E, tome bi trebalo da težimo.

Kompletan intervju možete pronaći u štampanom izdanju beogradskog lista.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još