Odbojkaši na startu poraženi od Japanaca

Dušan Ninković
Foto: OSS

Na startu novog izdanja Lige nacija, odbojkaši Srbije su poraženi od gostiju iz Japana. U novosadskoj hali "Spens", Japanci su bili mnogo bolji rival za 3:1 u setovima.

Kombinovani sastav našeg nacionalnog tima nije bio dovoljno dobar da se suprotstavi rivalima. Izostanak onih najboljih bio je primetan u igri tokom celog meča.

Japanci su u meč ušli veoma opušteno, spremni da domaćinu prikažu svoje najbolje izdanje. Početna trema je koštala Srbiju, pa su Japanci već u uvodnom delu prvog seta stekli ubedljivu prednost. Uspevali su da je održe tokom celog prvog dela meča.

Drugi je bio još uspešniji za njih. Naši reprezentativci se nisu snalazili, dok je Japan dominirao terenom u Novom Sadu. Srbija je u drugom delu osvojila samo 12 poena, što nije uobičajena situacija.

Japanci su malo popustili u trećem periodu, a to su iskoristili naši odbojkaši. Igralo se na razliku, a Srbija je u tom delu osvojila 26 poena. Dovoljno za smanjenje prednosti, ali će se kasnije ispostaviti i ništa više od toga. Vratili su se Japanci u ritam, osvojili četvrti set i završili ovaj meč.

 

Foto: OSS

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još