Nibali nije uspeo, Karapas najbolji u Italiji - Admiral Bet SPORT

Nibali nije uspeo, Karapas najbolji u Italiji

Dušan Ninković
Foto: Twitter/giroditalia

Mnogo uzbuđenja donela je 102. trka oko Italije, a na njenom kraju radovao se Ekvadorac. On je bio uspešniji od Nibalija, domaćeg takmičara.

Prvi Ekvadorac koji je stigao do ovakvog dostignuća bio je najbolji tokom većeg dela trke. Fenomenalna taktika njegovog tima, Muvistara, ali i sjajni Landa koji mu je timski kolega, dodatno su olakšali put Karapasa do pobede.

Pratili su ga Vinćenco Nibali, italijanski biciklista, kao i Slovenac Primož Roglič. Na kraju su upravo njih dvojica uspeli da stignu do pobedničkog postolja.

Trka oko Italije završena je danas individualnim hronometrom. Njegovi rezultati nisu previše uticali na konačni plasman na vrhu, a Karapas je nakon ove etape konačno mogao da pogine ruke u vazduh i proslavi pobedu. On je bio 36. na hronometru, što je bilo dovoljno za ukupnu pobedu.

"Điro d Italija" je jedna od tri najveće trke u biciklističkom svetu. Takmičenje koje postoji već više od jednog veka je, zbog velikih izazova u Alpima, ujedno i jedna od najzahtevnijih i najspektakularnijih trka u ovom sportu.

Foto: Twitter/giroditalia

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još