Insajder dana: "Stan the man" i Federer četiri godine kasnije - Admiral Bet SPORT

Insajder dana: "Stan the man" i Federer četiri godine kasnije

Marko Đinđić
Foto: Twitter@rolandgarros

Ulazimo u samu završnicu Rolan Garosa – danas su na programu dva polufinalna meča drugog Gren Slema u sezoni.

Na "Filip Šatrijeu" gledaćemo švajcarski derbi, gde će po 29. put u 14 godina snage odmeriti Sten Vavrinka i Rodžer Federer. Trenutno je 26:3 u međusobnom skoru za Rodžera Federera. Poslednji put kada su se ova dva tenisera sastala na šljaci bilo je upravo na Rolan Garosu 2015. godine, što je i poslednje učešće Federera na ovom Gren Slemu, a tada je rutinski 3:0 slavio Sten Vavrinka za dva sata i 12 minuta, pa je u finalu pobedio Novaka Đokovića i došao do prve Gren Slem titule u karijeri. Od tada je Federer slavio sedam puta uzastopno, svaki put na betonu. Sve tri pobede Vavrinke protiv Federera bile su na šljaci – jednom na RG i dva puta u Monte Karlu, turniru koji Federer nikada nije osvojio.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Federer je rutinski prošao četiri kola – maksimalnim rezultatima savladao je Lorenca Sonega, Otea, Kaspera Ruda i Leonarda Majera, a Norvežanin Rud bio je najbliži tome da mu oduzme set, pošto je propustio dve set lopte u taj-brejku. Niko još nije brejkovao Federera na turniru.

Vavrinka je imao mnogo teži put do finala – Kovalik mu je oduzeo set u prvom kolu, u drugom je lako pao Garin, Dimitrov je savladan u tri taj-brejka u trećem, a u osmini finala je vodio pravu bitku sa Cicipasom, kojeg je savladao u petom setu na razliku.

Rodžer je danas veliki favorit, što zbog toga što je odmorniji i u boljoj formi, što zbog toga što ima "jeziv" međusobni skor sa današnjim rivalom.

Da li Vavrinka može da pruži pravu borbu i odvede ovaj meč makar u četiri seta?

Sten Vavrinka – Rodžer Federer 38,5+ (1,75), 14:00

 

FOTO: Twitter/rolandgarros

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još