Klubovi sa slavnom istorijom počinju odlučujuću borbu za opstanak u Seriji B

Marko Kulić
Foto: Seria B/Facebook

Nakon što je poznat putnik, odnosno povratnik u Seriju A (Verona) danas je na programu prvi od dva duela baraža za opstanak u Seriji B. Na jednoj strani je Salernitana, a na drugoj Venecija.

U prvom od dva meča plej-auta za opstanak u Seriji B, Salernitana dočekuje Veneciju. Tri putnika u Seriju C su već poznata (Fođa, Padova i Karpi), a tokom narednih nekoliko dana znaćemo i ime četvrtog kluba. Salernitana ulazi kao veći autsajder je ima poraze na poslednjih pet mečeva.

Sa druge strane, ni Venecija nije mnogo bolja ali nema poraz na poslednja tri meča (pobeda i dva nerešena ishoda). Međusobni dueli su prilično u jednačeni u poslednje dve godine. Poslednji je završen rezultatom 1:1, a u prvom delu sezone bilo je 1:0 za Veneciju. Gostujući tim je klub sa slavnom istorijom. Ima drugi najstariji stadion u Italiji, dok u trofejnoj sali ima i jedan osvojen Kup Italije.

Sa druge strane, Salernitana je poznata fabrika fudbalskih asova. U njoj su između ostalih bili i: Valter Zenga, Đenaro Gatuzo i Marko Di Vajo. Trenutno za domaćine nastupa i srpski fudbaler koji nastupa za Bosnu i Hercegovinu, Milan Đurić.

Kada je ovaj meč u pitanju, možete odigrati sledeću kombinaciju:

20:45 Salernitana – Venecija  GG (2,15)

Foto: Seria B/Facebook

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još