Magični Ronaldo het-trikom srušio Švajcarce i odveo Portugal u finale!

Nemanja Đorđević
Photo by Jan Kruger/Getty Images

Reprezentacija Portugala prvi je učesnik velikog finala premijerne Lige nacija.

Aktuelni prvak Evrope savladao je Švajcarsku na krcatom "Dragauu", a Kristijano Ronaldo pružio nam je još jednu noć za pamćenje 53. het-trikom u karijeri – 3:1 (1:0).

Najpre je kapiten i najbolji strelac u istoriji selekcije domaćina pogodio na spektakularan način iz slobodnog udarca, za vođstvo u 25. minutu, potom je svom timu doneo novu prednost u 88, da bi na ulasku u sudijsku nadoknadu kompletirao het-trik stavivši tačku na trijumf.

Jedini gol za "Časovničare" postigao je Rikardo Rodrigez iz penala u 57. minutu.

 

Portugal će se za trofej boriti sa boljim iz okršaja između Holandije i Engleske, a drugo polufinale na programu je u Gimaraešu u četvrtak, takođe od 20.45.

Pored kapitena, u špicu domaćina našao se i debitant – devetnaestogodišnji Žoao Feliks, a upravo je posle kombinacije spomenutog dvojca viđena i prva ozbiljnija šansa za Portugal, ali je Ronaldo bio neprecizan sa ivice kaznenog prostora.

Prethodno, već u trećem minutu, Džeradan Šaćiri imao je sjajnu šansu za rano vođstvo gostiju, ali je Rui Patrisio uspeo da mu "skrati" ugao i spreči da ga ga savlada u situaciji jedan na jedan.

Centarfor Juventusa ispravio se sredinom prvog poluvremena, i to na kakav način – uputio je karakterističan udarac, delovalo je da će lopta ići u dalji ugao, ali je promenila pravac i Jan Zomer mogao je samo da je isprati pogledom.

 

Delovalo je da će sve biti gotovo u 56. minutu, kada Feliks Brih pokazuje na penal posle faula nad Bernardom Silvom, ali je intervencija VAR centra potpuno promenila tok susreta.

Posle insistiranja kolega, glavni arbitar odlučio je da pogleda snimak posle čega je promenio odluku i svirao jedanaesterac za Švajcarsku, iako deluje da duel Nelsona Semeda i Stivena Cubera nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Sada je sve ukazivalo na produžetke, pošto obe selekcije nisu uspevale da stigu do drugog pogotka, ali je onda magični Kristijano još jednom stupio na scenu.

Ruben Neveš je idealno proigrao Silvu na desnom krilu, ovaj odložio loptu do Ronalda koji je zakucava u bliži ugao, da bi petostruki osvajač "Zlatne lopte" već u sledećem napadu, ponovo posle karakterističnog trka i driblinga, pogodio dalju "malu mrežicu" za erupciju oduševljenja preko 65.000 navijača.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

 

Photo by Jan Kruger/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još