Olimpijske igre ne daju Olimpijakosu u ABA ligu - Admiral Bet SPORT

Olimpijske igre ne daju Olimpijakosu u ABA ligu

Dušan Ninković
Foto: euroleague.net

Regionalna košarkaška liga gotovo sigurno neće dobiti pojačanje iz Pireja. Razlog za to su Olimpijske igre naredne godine.

Zbog takmičenja koje se održava u Tokiju, najvećeg sportskog događaja na svetu, moraju da se završe takmičenja po ligama. Tako je i ABA liga, kao sve ostale na svetu, dobila instrukcije o datumima završetka.

Neke države učesnice u regionalnom takmičenju igraju domaća prvenstva tek nakon finala plej-ofa u ABA ligi, a za to raktično nema vremena. Naredne sezone će sve morati da bude gotovo do 12. juna, što isključuje mogućnost proširenja ABA lige.

Olimpijakos se tako našao na ničijoj zemlji. Pravila koja ne mogu da se kontrolišu u telima ABA lige, poput ovog koje propisuju Olimpijske igre su im prepreka. Iz grčke lige su ispali, tačnije izbačeni su zbog neodigravanja mečeva, pa sada ne znaju gde će se takmičiti. Sigurno, igraće Evroligu sa kojom imaju potpisan ugovor za A licencu.

O problemu koji vlada sinoć je govorio i Milan Tomić. Bivši košarkaš i trener Olimpijakosa istakao je da Crvena zvezda nije imala dovoljno vremena za odmor između ABA lige i KLS, a naredne sezone će kalendar biti još zgusnutiji. Kada se na to doda igranje u Evroligi, tempo će biti ubitačan.

Foto: euroleague.net

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još