Bogdanović o novom dresu, reprezentativnim uspesima i igranju Nikole Jokića - Admiral Bet SPORT

Bogdanović o novom dresu, reprezentativnim uspesima i igranju Nikole Jokića

Dušan Ninković
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predstavljeni su novi dresovi košarkaških reprezentacija Srbije. Momci će se u Kini boriti za svetsko, a devojke u Srbiji za evropsko zlato.

Bogdan Bogdanović, jedan od najboljih srpskih košarkaša u ovom trenutku, bio je maneken na predstavljanju. On i Sonja Petrović predstavljali su nove garniture srpske reprezentacije.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea bio je obučen u plavi dres, onaj koji podseća na slavna vremena srpske košarke. Već neko vreme se znalo da će novi dres biti ove boje.

Na prvi pogled je lep, sviđa mi se. Nova boja, nova ekipa,… Rekli su nam da će biti plav. Sa plavom bojom smo imali mnogo uspeha u istoriji i nadam se da ćemo beležiti još bolje rezultate.

Košarkaš Sakramenta je istakao da njemu boja nije presudna i da voli da igra za reprezentaciju. Bitnija od boje dresa je boja medalje koja će biti osvojena, a još uvek nije počeo da razmišlja o Mundobasketu. To ostavlja za početak priprema.

Nikola Jokić, košarkaš Denvera, potvrdio je da će biti na raspolaganju selektoru za Svetsko prvenstvo u Kini. To je ogromno pojačanje, tako smatra i Bogdan.

Biće nam još lakše. On je jedan od naših najboljih igrača. Mislim da nam je falio. Nije lako nakon ovakve sezone odlučiti da igraš i leto. tu smo, podržavamo ga, zajedno smo u ovome.

Srpski koarkaš nije želeo da otkrije novinarima da li je sada pravo vreme za zlato sa SVetskog prvenstva. Oprezno je najavio da treba gledati utakmicu po utakmicu, ali i opomenuo da Srbija ima breme favorita zbog dobrih rezultata u poslednjim godinama.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još