Geret Sautgejt: Grešili smo zbog umora

Dušan Ninković
Foto: Clive Rose/Getty Images

Reprezentacija Engleske je poražena od Holandije pa neće igrati u prvom finalu Lige nacija. Sautgejtovi izabranici poklekli suu produžecima.

Holandija je slavila 3:1, a golovi koje su postizali bili su nakon ogromnih grešaka Engleza. Stons, Voker, Barkli… grešili su i pružali priliku Holanđanima da se vrate u meč i da stignu do finala.

Selektor Sautgejt ne doživljava tragično ovaj poraz. Ipak, ističe da je to nešto o čemu bi bilo dobro razmišljati u narednom periodu.

Oni su igrali veoma dobar presing. Mi moramo bolje da iznosimo loptu, ne možemo u toj fazi da pravimo greške. Ovo nam se dešavalo zbog umora. Važno je da razmislimo o greškama sa ove utakmice.

Selekcija Engleske će se boriti za treće mesto u premijernom izdanju Lige nacija. Po rečima Gereta Sautgejta, oni neće odustati od svog načina igre.

Nismo izgubili zbog načina igre. Izgubili smo zbog loše završnice i umora. Dali smo im previše šansi i zbog toga smo kažnjeni. Ali, naš sistem igre nas je doveo ovde, nećemo odstupiti od njega.

Foto: Clive Rose/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još