Kuman: Ne igraju Van Dajk i Ronaldo, već Holandija i Portugal…

Nemanja Đorđević
klauzula u ugovoru Ronalda Kumana Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ronald Kuman, selektor Holandije, rekao je da se njegova selekcija neće zadovoljiti finalom Lige nacija, već da je cilj trofej.

"Oranje" su do borbe za trofej u premijernom izdanju novog UEFA takmičenja stigli preokretom protiv Engleske posle produžetaka (3:1), dok će se za trofej boriti sa domaćinom Portugalom.

Zadovoljni smo preokretom koji smo napravili, ali daleko od toga da nas ovo zadovoljava u potpunosti. A, mislim da je to potpuno normalno i prirodno, želja za trofejom.

"Gordi albion" poveo je posle velike greške i penala koji je skrivo Matejis de Liht, kada je precizan bio Markus Rašford, ali je jedan od najtalentovanijih štopera Evrope uspeo da se iskupi i da golom u nastavku donese produžetke u Gimaraešu.

Nisam mu ništa rekao na poluvremenu. Svima je jasno kakvu je grešku napravio i činilo mi se da nema razloga da o tome pričamo. Fantastično je što se kasnije iskupio golom. Pokazalo se da svi možemo da pogrešimo.

Autogol Kajla Vokera i pogodak Kvinsija Promesa u produžecima kompletirali su preokret, pa se fudbalska javnost sada raduje okršaju najboljeg napadača i najboljeg defanzivca današnjice – Kristijana Ronalda i Virdžila van Dajka.

To nije borba dva igrača, već Portugala i Holandije. Znamo da je važno da  imate dobrog defanzivca kada igrate protiv ekipe u kojoj je Kristijano, međutim mi želimo da držimo loptu u našem posedu i gradimo napade, ne samo da se branimo.

Veliko finale Lige nacija na programu je u nedelju od 20.45 na "Dragau", dok će se duel za treće mesto između Švajcarske i Engleske igrati od 15 časova u Gimaraešu.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još