Sari u Torinu već precrtao četvoricu?

Dušan Ninković
Mauricio Sari, Čelsi Foto: McQuillan/Getty Images

Još uvek nemamo zvaničnu potvrdu da će SAri biti trener Juventusa, ali je to scenario koji se već dugo najavljuje. Čeka se samo rastanak u Londonu.

Mauricio Sari je osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri, prigrabio je Ligu Evrope, ali u Čelsiju nisu presrećni. Nije ni on, pa bi želeo da se vrati u Itlaiju.

Tamo bi imao priliku da postane šampion, da sa Juventusom napadne i trofej u Ligi šampiona, ali i da implementira svoj sistem. U Napoliju je igrao to što želi, bilo je prelepo.

Dok traju dogovori sa Sarijem, on postavlja i neke uslove timu iz Torina. Po pisanju italijanske štampe, čelnike kluba je već obavestio da ne računa na četvoricu igrača iz trenutnog sastava. To bi značilo da su njima dani u klubu odbrojani.

Klub iz Torina već pravi planove za transfere ovih igrača. Neki će otići za velike pare, neki će biti ponuđeni kao deo trampe sa drugim klubovima, a Sari zna samo da mu nisu potrebni.

Žoao Kanselo

Priča se da se za portugalskog desnog beka interesuje Mančester Siti. Kajl Voker je u lošoj formi, Kanselo nema ništa protiv promene sredine, a Gvardioli je ofanzivan bek i potreban. Njega nije previše voleo ni Maks Alegri, pa je rastanak sasvim izvestan. Bila bi to dobra prodaja za Juventus, od ovog transfera može da se napuni kasa.

Blez Matuidi

Francuz je vezista koji je kod alegrija imao specijalne zadatke. Prebačen je na levo krilo, često je tamo igrao odlično, a to je zatim prekopirano i u nacionalni tim. Pouzdan igrač koji se, po svojim fudbalskim karakteristikama, ne uklapa u profil Sarijevog fudbala. Znamo već da bi mnogo radije u veznom redu video Žoržinja, ali to nije moguće u ovom trenutku.

Huan Kvadrado

Kolumbijac je već dugo prežaljen. Hteli su da ga se reše i prošlog leta, nudili su ga na nekoliko mesta, ali rešenje nije pronađeno. Kvadrado je ostao u klubu, ali nije ostavio pečat. Rastanak će se sasvim sigurno desiti, čak i na štetu Juventusa. Jednostavno, od njega više nema previše koristi u klubu.

Mario Mandžukić

Veoma zahvalan igrač, tip napadača kakav se ne sreće često. Može da igra po boku, može u samom špicu, a donosi ogromnu dozu borbenosti u napad. Ipak, nije po ukusu Sarija. On bi želeo nekog napadača drugačijeg tipa, što će biti još jedan zadatak Juventusovim operativcima ovog leta. Pominju se povratak u Nemačku i odlazak u Kinu za Hrvata koji je ostavio dubok trag u klubu.

Foto: McQuillan/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još