Ukrajinci ''oteli'' trenera Barseloni - Admiral Bet SPORT

Ukrajinci "oteli" trenera Barseloni

Dušan Ninković
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Već je jasno da će se Paulo Fonseka preseliti u Rim. Dosadašnji trener Šahtjora je novi trener Rome, a to znači da klub iz Donjecka mora da traži novo rešenje.

Iskusno ime, dugogodišnji član Primere i jedan od kandidata za klupu Barselone. To je odluka čelnika Šahtjora, rešili su da krenu po čoveka koji je ove sezone pobeđivao najbolje timove u Španiji.

Kike Setijen je čovek koji je od Betisa stvorio jedan od najgledljivijih timova u Evropi. Igralo se na golove, u bilo čijoj mreži, igralo se isto protiv svakoga, bez bojazni od velikih ekipa.

Otpušten je na kraju sezone, a odmah se pojavila priča da bi mogao u Barselonu. Oni se sećaju trenera koji su igrali napadački, pa im se baš nije sviđalo ovo što Valverde radi. Pritom, rezultati u Ligi šampiona mu nisu išli u korist.

Ponuda trenutno najboljeg tima u Ukrajini nije nešto što će se lako dobiti. Kako je opcija sa Barselonom propala, a u Španiji nema mnogo timova koji traže trenera, Setijen bi mogao da se preseli na istok.

U ranijim intervjuima je izjavljivao da će sa odlukom o nastavku karijere sačekati do kraja odmora. Setijen ima 60 godina, a tokom igračke karijere je bio vezista i Atletiko Madrida. Do sada je predvodio Rasing Santander, Logrones, Lugo, Las Palmas i Betis, a bio je i selektor Ekvatorijalne Gvineje.

Foto: Alex Caparros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još