"Vijesti": Sve je razumljivo u vezi sa Tumbom, osim…

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Mediji u Podgorici različito izveštavaju o potezu Tumbakovića i dvojice fudbalera te reprezentacije, ali je jedan članak možda i najbolje opisao situaciju posle meča između Crne Gore i tzv. Kosova.

I dok za veliku većinu nema dileme da je Tumba trebalo da dobije otkaz pojedini mediji pišu o okolnostima koje su do toga dovele i ističu onu sportsku stranu, koju smo, kanda, zaboravili.

U kratkom tekstu "Vijesti" autor kaže sledeće:

Ljubiša Tumbaković, fudbalski trener, osvajač trofeja, čovjek koji je vodio i stvarao velike igrače. Beograđanin, Srbin, gospodin kraj terena, a kažu – još veći van njega. I ponosni selektor reprezentacije Crne Gore. Do juče…Tumbaković je upao u vrtlog balkanskog brloga, nije bio jači od političko-nacionalističke igre, od pritisaka i prijetnji. Prvi put u karijeri, koja nije kratka, bio je u situaciji da se i on i njegovi igrači plaše fudbala, da moraju da biraju – igra ili (miran) život…

Navodi list i napominje da je sve u vezi sa Tumbakovićem razumljivo, osim "ludnice u kojoj živimo 30 godina".

Mnogo je pitanja na koja nema odgovora i kakva god da je bila odluka ovih ljudi oni bi se našli u problemu. Ono što je ključ jeste da se vratimo sportu, a političke teme ostavimo drugima.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još