Borković nije završio trku, ostao bez plasmana, a najavljuju se i radikalni koraci - Admiral Bet SPORT

Borković nije završio trku, ostao bez plasmana, a najavljuju se i radikalni koraci

Marko Kulić
Foto: StarSport

Najbolji automobilista Srbije, Dušan Borković nije završio trku TCR šampionata u Belgiji. On je ostao bez plasmana na ovoj trci jer ga je sa staze izbacio Francuz Džimi Klaret.

Borković je do tog momenta bio vodeći, a do kraja same trke je bilo ostalo još samo pet minuta. Srpski vozač je tako ovog vikenda osvojio samo sedam poena pa trenutno ima 64 poena u generalnom plasmanu.

Borković smatra da je potez Klareta bio veoma nesportski.

Jako sam razočaran. Mogao bih do sutra da kritikujem organizatore što su nekim vozačima dozvoljene nedopustive stvari. Briše je sa trećeg mesta preleteo nas dvojicu, a Klaret me je udario posle najdužeg pravca i sa skoro 250 kilometara na sat izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe. Da šampionat kažnjava takvu nesportsku vožnju, nikome ne bi palo na pamet da tako vozi.

Najavio je i moguće radiklane korake.

Posle ovog incidenta nisam siguran kakve šanse imam do kraja godine. Ja ću naravno dati sve od sebe na svakom preostalom trkačkom vikendu. Moj NIS Petrol Tim i ja ozbiljno razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu.

Dušana Borkovića sledeća trka očekuje 13. i 14. jula na stazi Red Bul u Austriji.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još