Kada premijerligaši zagrizu, to znači i brdo para - Admiral Bet SPORT

Kada premijerligaši zagrizu, to znači i brdo para

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/Mainz05en

U nemačkom klubu sigurno radosno trljaju ruke, jer kada klub iz Premijer lige ima nameru da dovede nekog igrača, to obično znači da su spremni da plate i nekoliko puta više od realne vrednosti fudbalera. Tako će biti i u slučaju napadača Majnca. Nekoliko premijerligaških klubova se utrkuje za mladog francuskog fudbalera Žana-Filipa Matetu.

https://millenniumbet.rs/app/casino/live

21-godišnji napadač prošlog leta je za 8 miliona evra došao u Majnc iz Liona. U prvoj sezoni postigao je odličnih 14 golova i nemački tim bi samo godinu dana kasnije mogao da zaradi i pet puta više od uloženog. Votford, Njukasl, Sautempton, Everton, pa čak i Kardif koji je ispao iz Premijer lige, žele Matetu u svojim redovima. Francuski mediji prenose da su klubovi kontaktirali Majnc i ponudili između 20 i 25 miliona evra. Ipak, Nemci ne žele da prodaju Matetu za tu sumu, znaju i oni dobro gde ima para, i traže obeštećenje između 35 i 40 miliona evra.

U domovini Marsej i Lion žele napadača. Mateta je bio član Liona od 2016. do 2018, gde je došao iz Šaterua, ali je to vreme proveo na pozajmicama. Majnc, sa druge strane, radi na njegovom novom ugovoru i nadaju se da će on biti gotov pre Evropskog prvenstva za reprezentacije do 21 godine, gde Mateta nastupa za Francusku. Novim ugovorom Majnc, pre svega, želi da stavi sebe u još jaču situaciju prilkom pregovora, kao i da pokuša da zadrži odličnog napadača bar još godinu dana u klubu.

FOTO: Twitter/Mainz05en

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još